Fostul soț nu achită pensia alimentară din salariul oficial…

Zinaida A.: “De mai bine de doi ani, soțul meu se află peste hotare. El este angajat în câmpul muncii, dar nu achită pensia alimentară pentru copil din salariul real, ci din cel mediu în Republica Moldova. Executorul mi-a zis să-l anunț pe fostul soț să meargă la ei să scrie o cerere ca pensia alimentară să fie achitată din salariu. Eu l-am anunțat, însă el refuză să facă această schimbare.”

Răspuns de la “Casa de Avocatură Digore”:

În cazul în care soțul își stabilește domiciliul în străinătate și nu este posibil de a ajunge la un acord pentru plata pensiei de întreținere, urmează să înaintați în instanța de judecată o nouă acțiune privind:

–        stabilirea cuantumului pensiei de întreținere într-o sumă bănească fixă și achitarea acesteia printr-o plată unică;

–        transmiterea unor bunuri în contul pensiei de întreținere;

–        determinarea unui alt mod de plată a pensiei de întreținere.

La stabilirea întreținerii, instanța de judecată va ține cont de situația materială și familială a părților și alte circumstanțe care merită atenție. În cazul în care țara respectivă unde s-a stabilit cu traiul soțul Dvs are încheiat un acord bilateral cu Republica Moldova în ceea ce privește asistența juridică în raporturile civile, familiale și penale, hotărârea judecătorească poate fi expediată în țara respectivă pentru a fi executată.

Scrie întrebarea ta la adresa: juristultau@unica.md

unnamed„Casa de Avocatură Digore”
Tel: +(373) 22-24 03 05
Fax: +(373) 22-24 06 20
Mob: +(373) 6 8888 577

Alimente binevenite pentru sistemul imunitar
Articolul anterior
Tot mai mulți bebeluși se nasc giganți. Care sunt cauzele
Articolul următor
Alte articole interesante