Fratele meu a pus casa noastră în gaj, dar nu achită creditul…

Corina P.:“Fratele meu a luat un credit de la banc

separator
ă, iar mama i-a dat acordul de a pune locuința în gaj. În casă mai locuim doi copii. Acum, el nu achită creditul și banca solicită eliberarea forțată a apartamentului. Avem șanse să câștigăm în judecată  și să ni se întoarcă casa?”

Răspuns de la “Casa de Avocatură Digore”:

În cazul neexecutării de către fratele Dvs. a obligaţiei de restituire a creditului,  Banca are dreptul de  a pretinde să-i transmiteți bunul ipotecat, adică  casa de locuit, deoarece ați garantat cu aceasta prin acordul dat la semnarea Contractului de ipotecă. Esența ipotecii bunului imobil ca garanție a asigurării obligațiunii de bază, constă în dreptul Băncii de a cere comercializarea casei de locuit și a i se transmite mijloacele bănești primite de la această comercializare în mărime ce nu depășește suma datoriei conform obligațiunii garantate.

Deci, în asemenea situație, indiferent de câte persoane locuiesc în casa ipotecată, aceasta urmează să fie transmisă în posesie Băncii dacă fratele Dvs. nu va plăti debitul scadent al creditului. O soluție ar fi încheierea unei tranzacții (acord) de împăcare cu plata treptată a debitului, în baza unui grafic stabilit de către părți.

Pentru o consultație detaliată în acest sens urmează să consultați un avocat.

Scrie întrebarea ta la adresa: juristultau@unica.md

unnamed„Casa de Avocatură Digore”
Tel: +(373) 22-24 03 05
Fax: +(373) 22-24 06 20
Mob: +(373) 6 8888 577

O moldoveancă a primit un rol într-un film indian!
Articolul anterior
“Aveți nevoie de un stadion”! Concertino la “Românii au Talent”
Articolul următor
Alte articole interesante