Iuliana: “Nu-mi pot reconstrui casa pentru că e pe numele fiicei…”

Bună ziua stimați juriști,am nevoie de ajutorul vostru.Vreau să continui  să-mi construiesc casa, însă nu îmi dă voie primăria deoarece casa e pe numele fiicei mele. Ea de 10 ani e în Italia cu familia, are serviciul și nu poate veni acasă ca să facă procura pe numele meu. Cum putem proceda în cazul acesta, la cine să ne adresăm? Vă mulțumesc anticipat”

separator

Răspuns de la ”Casa de Avocatură Digore”:

Stimată Doamnă,

în vederea întocmirii unei procuri, fiica Dvs. urmează să se adreseze unui notar din Italia, explicându-i acestuia că Vă acordă dreptul de a-i reprezenta interesele în faţa autorităţilor de stat centrale şi locale, furnizorilor de servicii comunale, organelor cadastrale, notarilor şi terţilor persoane fizice şi juridice în vederea solicitării şi obţinerii oricărui document necesar pentru construcţia imobilului, dării acestuia în exploatare şi înregistrarea la organul cadastral, încheierii contractelor cu societăţi de construcţii şi persoane fizice. Astfel, procura va fi perfectată în limba italiană după care este necesară aplicarea apostilei (care în Italia, de obicei se aplică de către funcţionarii din cadru procuraturilor, prefecturilor sau instanţelor de judecată). După ce primiţi procura apostilată, Vă veţi adresa la un birou de traduceri pentru traducere autentificată, adică procura va fi tradusă de către un traducător autorizat a cărui semnătură va fi autentificată de către un notar. După care puteţi prezenta procura în toate instanţele Republicii Moldova.

O altă opţiune ar fi perfectarea procurii la misiunile diplomatice ale Republicii Moldova (Consulat sau Ambasada) deschise pe teritoriul Republicii Italiene. Procura va fi întocmită în limba română şi nu va necesita apostilare şi traducere.

Scrie întrebarea ta la adresa: juristultau@unica.md

unnamed„Casa de Avocatură Digore”
Tel: +(373) 22-24 03 05
Fax: +(373) 22-24 06 20
Mob: +(373) 6 8888 577

Mireasa Unica:”Am fost nevoită să urc şi să cobor 16 etaje în rochie de mireasă”
Articolul anterior
Păzea!!! Anatol Melnic va urca la volan
Articolul următor
Alte articole interesante