Soția vrea să divorțăm și să-mi interzică să stau cu copiii. Are acest drept?

Vitalie G.:“Soția este peste hotare, avem doi copii. Ea nu vrea să vină acasă şi vrea să divorțăm, în plus, mă amenință că îmi va lua copiii. Este vreo lege de partea mea?”

separator

Răspuns de la “Casa de Avocatură Digore”:

Părinții au drepturi și obligații egale față de copii, indiferent de faptul dacă copiii sunt născuți în căsătorie sau înafara ei, dacă locuiesc împreună cu părinții sau separat.

Domiciliul  minorilor până la vârsta de 14 ani potrivit CC RM, este la părinții săi sau la acel părinte la care locuiește permanent. În cazul în care părinții locuiesc separat, domiciliul minorului care nu a atins vârsta de 14 ani se determină prin acordul comun al părinților. Dacă un asemenea acord lipsește, domiciliul minorilor se stabilește de către instanța de judecată, ținându-se cont de interesele și părerea minorului dacă acesta a împlinit vârsta de 10 ani. În acest caz, instanța judecătorească va lua în considerare atașamentul copilului față de fiecare dintre părinți, față de frați și surori, calitățile morale ale părinților, posibilitățile părinților de a crea condiții adecvate pentru educația și dezvoltarea copilului.

Scrie întrebarea ta la adresa: juristultau@unica.md

unnamed„Casa de Avocatură Digore”
Tel: +(373) 22-24 03 05
Fax: +(373) 22-24 06 20
Mob: +(373) 6 8888 577

Ionel Istrati, alături de Britney Spears! Ce pune la cale
Articolul anterior
Cum ne pregătim corpul și fața pentru marea petrecere de Revelion!
Articolul următor
Alte articole interesante