Sunt impusă să plătesc pentru erorile de calculator. Cum pot depăşi problema?

Irina G.: “Am fost angajată şefă la oficiul poștal. În perioada în care am lucrat, au intervenit probleme și erori în programul de achitare a facturilor, iar banii de pe unele chitanţe s-au dus pe altele necunoscute ce nu pot fi identificate. Astfel, conducerea raională a poștei a decis ca eu să achit facturile neintroduse din banii proprii. E corect din punct de vedere juridic? Care ar fi soluția?”

separator

Răspuns de la “Casa de Avocatură Digore”:

Conform legislaţiei în vigoare încălcarea gravă, chiar şi o singură dată, a obligaţiilor de muncă de către conducătorul unităţii, reprezintă motiv pentru concediere /art. 86 lit. p), art. 206 alin.(1), lit.d) CM/. Mai mult ca atât, pentru prejudiciul direct şi real cauzat unităţii de către conducătorul acesteia, acesta din urmă poartă răspundere materială deplină /art. 262 alin. (1) CM/.

În cazul dumneavoastră acţiunile conducerii raionale a poştei sunt legale. Întru apărarea dumneavoastră este necesar să demonstraţi că erorile s-au petrecut nu din vina personală, ci au fost probleme tehnice în programul de achitare.

Scrie întrebarea ta la adresa: juristultau@unica.md

unnamed„Casa de Avocatură Digore”
Tel: +(373) 22-24 03 05
Fax: +(373) 22-24 06 20
Mob: +(373) 6 8888 577

Acum primiţi indemnizaţia pentru copil la Moldindconbank!
Articolul anterior
Câștigă rochia O’Blanc purtată de Miss Brazilia 2015!
Articolul următor
Alte articole interesante