11 modele de mărțișoare pe care le pot confecționa și copiii

Pentru că luna lui Mărțișor este aproape, dar și momentul în care vom prinde la piept simbolul primăverii, ne-am gândit că ți-ar plăcea să oferi cuiva drag un mărțișor confecționat cu multă dragoste și inspirație, chiar de tine. Cu atât mai mult, această sărbătoare aduce momente de bucurie și satisfacție și copiilor. Iată câteva modele de mărțișoare drăguțe și ușor de realizat, pe care le poți confecționa cu micuțul tău!

separator

Mărțișorul celebrează venirea primăverii. În arealul românesc, există o tradiție, potrivit căreia oamenii își dăruiesc mărțișoare de 1 Martie. Cu siguranță, micuțului tău îi va plăcea să ofere cadou mărțișoarele pe care le confecționează singur. Așadar:

1. Inimioare alb-roșii

Ia un tub de hârtie igienică, taie fășii transversale de carton și îndoaie-le în forma unei inimioare. Apoi, înșiruie pe toată suprafața fir textil de culoare roșie și albă. Inimioarele rezultate le poți uni cu un fir de mărțișor.

3 - Martisoare pe care le pot face copiii - 11 propuneri adorabile

2. Rochițe cu pliuri din hârtie

Decupează două pătrățele de hârtie, unul roșu și unul alb. Pliază-le în formă de evantai, apoi îndoaie-le la mijloc. Leagă-le la capete cu fir textil, lăsând un spațiu pentru a putea agăța șnurul de mărțișor.

2 - Martisoare pe care le pot face copiii - 11 propuneri adorabile

3. Cale din fetru 

Decupează două pătrate din foi de fetru colorate și rotunjește-le la două dintre capete (poziționate în diagonală). Apoi unește-le, lăsând să se suprapună puțin. În mijloc inserează o fâșie mică de fetru, pe post de pistil.

13 - Martisoare pe care le pot face copiii - 11 propuneri adorabile

4. Ghiocei din seminte de dovleac

Poți crea acest mărțișor simpatic din materiale naturale: semințe de dovleac și o rămurică de tuia. Atașează-le pe un suport de carton sau alt material și adaugă un șnur. Efectul este garantat.

6 - Martisoare pe care le pot face copiii - 11 propuneri adorabile

 5. Flori din sârmuliță plușată

Te poți delecta manevrând sârmulițe plușate roșii și albe pentru a crea diverse forme potrivite cu aceasta ocazie. O variantă ar fi aceste mărțișoare în formă de flori, cu frunzulițe din hârtie colorată.

8 - Martisoare pe care le pot face copiii - 11 propuneri adorabile

6. Flori, fluturi și păsărele din fetru

Din coli de fetru albe și roșii poți crea tot felul de minunății. Doar decupezi forma dorită și le lipești cu adeziv.

5 - Martisoare pe care le pot face copiii - 11 propuneri adorabile

7. Brățară cu nasture și fir alb-roșu

Ai nevoie de un nasture cu patru găuri, de un fir textil roșu și unul alb. Înșiră-le pe nasture conform indicațiilor din imagini și obtine o brățară numai bună de purtat sau de dăruit de Mărțișor.

9 - Martisoare pe care le pot face copiii - 11 propuneri adorabile

8. O fetiță și un băiat din boabe de fasole

Ia două boabe de fasole și desenează-le ochi și gură cu marker-ul. Înșiră de câteva ori un fir textil roșu pe două degete și leagă-l strâns la mijloc cu un șnur de mărțișor. Procedează la fel cu un șnur alb, apoi cu o foarfecă creează coafura dorită celor două figurine.

1 - Martisoare pe care le pot face copiii - 11 propuneri adorabile

9. Flori de primăvară din fir textil

Înșiră de câteva ori pe o furculță un fir textil alb, apoi fă un nod în partea din mijloc, ca în imagine. Procedează la fel și cu un fir de culoare roșie. Vei obține astfel două flori drăguțe pe care fie le folosești pentru a crea o felicitare, fie le porți ca atare.

10 - Martisoare pe care le pot face copiii - 11 propuneri adorabile

10. Mărțișoare din dopuri de plută

Ia un dop de plută și taie felii subțiri, apoi pictează diferite figurine și atașează-le un șnur alb-roșu. Vor fi niște mărțișoare inedite!

12 - Martisoare pe care le pot face copiii - 11 propuneri adorabile

11. O potcoavă din carton și fir textil

Decupează o bucată de carton în formă de potcoavă, apoi înșiră pe ea un fir textil roșu. Poți alterna și cu alb, apoi poți adăuga diferite ornamente, mărgele, nasturi, figurine și, desigur, nelipsitul șnur de mărțișor.

14 - Martisoare pe care le pot face copiii - 11 propuneri adorabile

sursa

Specialiștii CNAMUP: Când purtăm masca?
Articolul anterior
Rezultatele analizelor: două manuale pentru elevi conțin cantități excesive de substanțe chimice și plumb
Articolul următor
Alte articole interesante