5 sfaturi pentru a păstra pielea nou-născutului moale și sănătoasă

Există atât de multe lucruri noi la care să te gândești atunci când se naște un copil și asta include cum să îl îngrijești cel mai bine pielea. Află cum poți păstra pielea copilului moale, protejată și hrănită în permanență.

separator

Nimic nu se aseamănă cu gingășia pielii bebelușului. A ține în brațe un nou-născut, a privi în ochișorii lui atotștiutori și a te minuna de finețea pielii lui, este ceva fascinant. Poate această moliciune este concepută pentru a ne inspira să avem grijă de pielea lor delicată? Nu știm sigur, dar cert este că ea are nevoie de îngrijire!

Pielea bebelușului este foarte sensibilă

Pielea bebelușului este semnificativ mai subțire decât cea a adulților. În ciuda faptului că este moale, aceasta are mai puține uleiuri și factori naturali de hidratare, ea pierde ușor umiditatea și este mai afectată de agresorii externi, precum arome, substanțe chimice și iritanți. Aceasta înseamnă că pielea bebelușilor este mai vulnerabilă la probleme precum uscarea, iritarea și disconfortul.

Așadar, câteva sfaturi pentru a ajuta pielea bebelușului să rămână moale, netedă și sănătoasă.  

  • • Curăță ușor

Săpunurile și produsele de baie pentru adulți pot conține detergenți, arome și ingrediente care pot scădea bariera de protecție a pielii bebelușului și pot provoca iritații. Șamponul pentru păr și corp Baby O este special conceput pentru a curăța ușor și a reface bariera pielii în același timp.

Sfat: copilul are nevoie de baie azi? Întotdeauna este bine să faci baie copilului, dar încearcă să faci baie la minim

  • • Ai grijă de hăinuțe

Produsele de spălat conțin adesea detergenți și arome dure care pot irita pielea delicată a bebelușului. Treci la produse potrivite pentru pielea sensibilă, nu doar pentru haine și așternuturile copilului, ci pentru întreaga familie – gândește-te că prin toate îmbrățișările pielea copilului tău va intra în contact cu hainele și lenjeria ta de pat.

Sfat: caută produse fără parfum, hipoalergenice și concepute pentru pielea sensibilă.

  • • Acordă atenție specială zonei scutecului

Atunci când bebelușul poartă scutec, fundulețul său este deosebit de vulnerabil la erupții dureroase și la creșterea microbiană. Prinurmare, este important să te asiguri că zona scutecului este curată, uscată și protejată.

Sfat: încearcă să schimbi scutecul bebelușului cât mai des pentru a preveni acumularea de umiditate și lasă bebelușul uneori fără scutec pentru ca pielea lui să respire.

  • • Ajută la întărirea barierei de protecție a pielii bebelușului

Prevenirea este întotdeauna mai bună decât tratarea, motiv pentru care fă din îngrijirea pielii bebelușului o rutină zilnică. De asemenea, este o oportunitate perfectă pentru momente frumoase de legătură, care sunt atât de esențiale pentru bunăstarea generală a copilului și dezvoltarea emoțională! Încearcă balsamul multifuncțional Baby O, conceput pentru a hrăni și proteja pielea copilului de uscăciune.

Sfat: asigură-te că în casă nu este prea cald, deoarece aerul cald atrage umezeala din pielea copilului.

  • • Masează pielea copilului

Contactul joacă un rol fundamental în dezvoltarea creierului și s-a dovedit că are un impact pozitiv asupra rezultatelor neurodezvoltării, cum ar fi somn mai liniștit. Mângâierea blândă pare să ofere cel mai semnificativ efect. Încearcă să faci un masaj ușor bebelușului cu uleiul pentru masaj Baby O, acesta este conceput pentru a reface bariera de protecție a pielii, în același timp înmoaie și calmează pielea.

Sfat: oferă bebelușului tău un masaj înainte de culcare pentru a-l ajuta să se relaxeze și doarmă.

Baby O – în perfectă armonie cu pielea bebelușului

Toate produsele Baby O sunt 95 % naturale, ulei pur de ovăz suedez, care este compatibil cu pielea bebelușului. Imită lipidele naturale ale pielii bebelușului. Ajută la crearea unui efect de „a doua piele”, întărește bariera de protecție a pielii bebelușului și menține pielea moale, hrănită și protejată.

Încearcă produsele noi. Click AICI

Construcția unei grădinițe cu 160 de locuri a început într-un sat din preajma Chișinăului. Cum va arăta instituția?

În premieră, preșcolarii din satul Bîc, comuna Bubuieci a municipiului Chișinău, vor merge la propria grădiniță din localitate. Primăria Municipiului Chișinău cofinanțează construcția din temelie a grădiniței din suburbie, care va avea o capacitate de 160 de locuri.

„Costul total al proiectului este de peste 39 de milioane de lei. Lucrările au început în vara anului 2022.

La prima etapă a proiectului, din bugetul municipal au fost alocate 4,17 milioane de lei. Alte peste 4 milioane de lei au fost bugetate de Primăria Chișinău pentru lucrările din acest an.

Edificiul va fi cu două etaje. În fiecare grupă va fi amenajată zona pentru activitățile de educație – instruire, un dormitor, blocul sanitar și bucătăria. Până la această etapă, au fost efectuate lucrările de terasament, puse bazele fundamentului noii grădinițe, și ridicate cele două etaje. În prezent, se desfășoară lucrările de montare a acoperișului.

Proiectul prevede și construcția unei cazangerii, care va asigura grădinița cu energie termică și apă caldă.

În prezent, copiii din satul Bîc merg la grădinițele nr. 1 și nr. 2 din Bubuieci sau la cele din satele megieșe”, a declarat edilul capitalei Ion Ceban, într-o postare pe facebook.

Anișoara Loghin și-a arătat fiul în vârstă de 3 ani. Vezi ce mesaj emoționant i-a dedicat

Anișoara Loghin și-a sărbătorit fiul, care a împlinit 3 anișori. Cu această ocazie, prezentatoarea TV a publicat o poză rară alături de micuțul ei, dar și un mesaj emoționant pe care i l-a dedicat acestuia.

„Sunt sau nu copiii sensul vieții , nu știu…dar știu sigur că ei sunt ce are viața mai frumos să ne ofere. La mulți ani, copil frumos! Să spun că te iubesc ar însemna să spun prea puțin, mami și tati @ginsari10 sunt acolo mereu pentru tine!”,  a menționat prezentatoarea TV.

Anișoara Loghin și Radu Gînsari cresc împreună doi copii, un băiat pe nume Raul și o fetiță, Carla.

Record: O femeie a născut pentru a 12-a oară prin cezariană. Ce spun medicii?

În 2022, presa din România anunţa că o femeie din Alba deţine recordul la naşteri prin cezariană, imediat ce suferise pentru a 8-a oară o astfel de intervenţie. Iată că, acum, la Maternitatea din Bacău se înregistrează un nou record, transmite presa română.

Este vorba despre o femeie căreia recent i-a fost făcută a 12-a cezariană, în urma căreia a adus pe lume o fetiţă de nota 10. Şi la propriu, pentru că acesta este calificativul pe care l-a primit din partea echipei medicale, dar şi la figurat, pentru că astfel de chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase.

Informaţia a apărut recent pe facebook, după ce Maternitatea Bacău a postat un bilanţ al activităţii de la începutul anului până în prezent, şi a fost preluată de Bacău.net.

„O mămică a născut o fetiță de 2800 g cu nota (IA) 10, echipa medicală formată din Dr. Beleuță Octavian, Dr. Popa Marius, Dr. Carp Cristina efectuând la această pacientă cea de-a 12 a cezariană. Pacienta a mai născut de 11 ori, de fiecare dată prin operație cezariană, ultimele trei intervenții fiind efectuate cu succes în Maternitatea Bacău” – au scris reprezentanții SJU Bacău.

Medicii spun că astfel de cazuri sunt foarte rare, mai ales că astfel de intervenții chirurgicale repetate sunt extrem de periculoase, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș.

De la începutul anului 2024, în Maternitatea Bacău au venit pe lume 370 de nou-născuți, din care 18 născuți prematur au fost preluați și îngrijiți în secția ATI Neonatologie, aflăm din postare.

Tot aici a fost modernizat Blocul Operator Maternitate prin achiziționarea unei linii de laparoscopie complete de ultimă generație, cu instrumentar specific de chirurgie laparoscopică ginecologică. „Chirurgia minim invazivă permite rezolvarea cazurilor cu incizii minime, recuperarea este rapidă, durerea postoperatorie fiind minimă cu reducerea duratei de spitalizare. Externarea pacientei se face în medie la 48 de ore postoperator”, conform SJU Bacău.

Până aici a fost! Șeful secției Covid-19 de la spitalul din Cahul și-a dat demisia
Articolul anterior
Meteo: Ploi cu descărcări electrice, grindină și vijelie, în următoarele 3 zile
Articolul următor