5 sfaturi pentru a păstra pielea nou-născutului moale și sănătoasă

Există atât de multe lucruri noi la care să te gândești atunci când se naște un copil și asta include cum să îl îngrijești cel mai bine pielea. Află cum poți păstra pielea copilului moale, protejată și hrănită în permanență.

separator

Nimic nu se aseamănă cu gingășia pielii bebelușului. A ține în brațe un nou-născut, a privi în ochișorii lui atotștiutori și a te minuna de finețea pielii lui, este ceva fascinant. Poate această moliciune este concepută pentru a ne inspira să avem grijă de pielea lor delicată? Nu știm sigur, dar cert este că ea are nevoie de îngrijire!

Pielea bebelușului este foarte sensibilă

Pielea bebelușului este semnificativ mai subțire decât cea a adulților. În ciuda faptului că este moale, aceasta are mai puține uleiuri și factori naturali de hidratare, ea pierde ușor umiditatea și este mai afectată de agresorii externi, precum arome, substanțe chimice și iritanți. Aceasta înseamnă că pielea bebelușilor este mai vulnerabilă la probleme precum uscarea, iritarea și disconfortul.

Așadar, câteva sfaturi pentru a ajuta pielea bebelușului să rămână moale, netedă și sănătoasă.  

  • • Curăță ușor

Săpunurile și produsele de baie pentru adulți pot conține detergenți, arome și ingrediente care pot scădea bariera de protecție a pielii bebelușului și pot provoca iritații. Șamponul pentru păr și corp Baby O este special conceput pentru a curăța ușor și a reface bariera pielii în același timp.

Sfat: copilul are nevoie de baie azi? Întotdeauna este bine să faci baie copilului, dar încearcă să faci baie la minim

  • • Ai grijă de hăinuțe

Produsele de spălat conțin adesea detergenți și arome dure care pot irita pielea delicată a bebelușului. Treci la produse potrivite pentru pielea sensibilă, nu doar pentru haine și așternuturile copilului, ci pentru întreaga familie – gândește-te că prin toate îmbrățișările pielea copilului tău va intra în contact cu hainele și lenjeria ta de pat.

Sfat: caută produse fără parfum, hipoalergenice și concepute pentru pielea sensibilă.

  • • Acordă atenție specială zonei scutecului

Atunci când bebelușul poartă scutec, fundulețul său este deosebit de vulnerabil la erupții dureroase și la creșterea microbiană. Prinurmare, este important să te asiguri că zona scutecului este curată, uscată și protejată.

Sfat: încearcă să schimbi scutecul bebelușului cât mai des pentru a preveni acumularea de umiditate și lasă bebelușul uneori fără scutec pentru ca pielea lui să respire.

  • • Ajută la întărirea barierei de protecție a pielii bebelușului

Prevenirea este întotdeauna mai bună decât tratarea, motiv pentru care fă din îngrijirea pielii bebelușului o rutină zilnică. De asemenea, este o oportunitate perfectă pentru momente frumoase de legătură, care sunt atât de esențiale pentru bunăstarea generală a copilului și dezvoltarea emoțională! Încearcă balsamul multifuncțional Baby O, conceput pentru a hrăni și proteja pielea copilului de uscăciune.

Sfat: asigură-te că în casă nu este prea cald, deoarece aerul cald atrage umezeala din pielea copilului.

  • • Masează pielea copilului

Contactul joacă un rol fundamental în dezvoltarea creierului și s-a dovedit că are un impact pozitiv asupra rezultatelor neurodezvoltării, cum ar fi somn mai liniștit. Mângâierea blândă pare să ofere cel mai semnificativ efect. Încearcă să faci un masaj ușor bebelușului cu uleiul pentru masaj Baby O, acesta este conceput pentru a reface bariera de protecție a pielii, în același timp înmoaie și calmează pielea.

Sfat: oferă bebelușului tău un masaj înainte de culcare pentru a-l ajuta să se relaxeze și doarmă.

Baby O – în perfectă armonie cu pielea bebelușului

Toate produsele Baby O sunt 95 % naturale, ulei pur de ovăz suedez, care este compatibil cu pielea bebelușului. Imită lipidele naturale ale pielii bebelușului. Ajută la crearea unui efect de „a doua piele”, întărește bariera de protecție a pielii bebelușului și menține pielea moale, hrănită și protejată.

Încearcă produsele noi. Click AICI

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

Gabriela Damir și soțul ei, Roman Burlaca, într-o ședință foto emoționantă înainte de nașterea fiului

Gabriela Damir și Roman Burlaca trăiesc una dintre cele mai palpitante etape din viața de cuplu. Tinerii îndrăgostiți urmează în curând să devină părinți pentru prima oară și au decis să imortalizeze clipele printr-o ședință foto la care au participat în doi. Fericit și emoționat, viitorul tătic își susține protector aleasa.

Emoțiile sunt intense în așteptarea bebelușului. Vitoarea mămică este dovada că în perioada sarcinii, femeia poate fi deosebit de elegantă și plină de senzualitate.

Până aici a fost! Șeful secției Covid-19 de la spitalul din Cahul și-a dat demisia
Articolul anterior
Meteo: Ploi cu descărcări electrice, grindină și vijelie, în următoarele 3 zile
Articolul următor