500 de copii vor beneficia de cărți de povești, jocuri logice și de creativitate, precum și echipamente sportive

UNICEF a procurat un lot de materiale educaționale și echipamente sportive, cu o valoare totală de peste 300 mii de lei, pentru a fi puse la dispoziția preșcolarilor și copiilor din clasele primare prin intermediul serviciilor de asistență psihopedagogică.

separator
Inițiativa este parte a unui suport în valoare de 70 de mii de dolari acordat de către Parteneriatul Global pentru Educație și UNICEF Moldova, care, pe lângă instruirea pedagogilor, mai presupune și procurarea a 80 de unități de tehnică de calcul, distribuirea pachetelor de suport pentru preșcolari și elevii ciclului primar și organizarea cursurilor de formare a educatorilor privind realizarea educației parentale la distanță.

„Școala nu este doar o instituție care oferă cunoștințe, ea mai oferă și acces la servicii și protecție copiilor care au cea mai mare nevoie de sprijin. Începând cu 1 iunie copiii sunt în vacanță. Însă familiile nu trebuie să se simtă neputincioase în fața pandemiei. Aceste materiale educaționale sunt un suport important pentru familiile , ale căror copii nu au cărți și jucării”, a menționat ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov.

”Aceste pachete educaționale înseamnă o serie de posibilități pentru copii, atât pentru a se juca cât și pentru a învăța în timpul vacanței, oferind astfel oportunități de agrement și dezvoltare în același timp. Solicităm tuturor partenerilor să sprijine și să promoveze activități pentru copiii de toate vârstele pe parcursul unei veri, care vor fi cu totul altfel, datorită contextului actual provocator de pandemie”, a spus Desiree Jongsma, Reprezentantă de Țară UNICEF în Moldova.

„Multe familii nu au posibilitatea să muncească din cauza pandemiei, și nici posibilitatea să cumpere asemenea materiale educaționale pentru copii lor. Însă, copii trebuie să se joace, să citească, să construiască, să alerge, cu alte cuvinte – să trăiască într-un mediu fizic şi social sigur, fără pericole, care le asigură creșterea și dezvoltarea,” a afirmat secretarul de stat în domeniul educației, Natalia Grîu.

Conform unei analize realizate de UNICEF, aproape 1,3 miliarde de elevi din 177 de țări ( peste 72%) stau acasă ca urmare a închiderii școlilor la nivel național Aproximativ 80 de milioane de copii din întreaga lume au fost sprijiniți de UNICEF în această perioadă.

O asistentă medicală răpusă de Covid-19 ar putea primi cetățenia României post-mortem
Articolul anterior
Decizie de ultimă oră! În Chișinău, Paștele Blajinilor este anulat
Articolul următor