63 de seturi de jocuri și activități pentru copii vor fi donate Centrelor de Resurse pentru Educația Incluzivă din municipiul Chișinău

63 seturi de jocuri și activități pentru copii din Centrele de Resurse pentru Educația Incluzivă din instituțiile de învățământ  din municipiu.

separator

În cadrul Acordului de colaborare cu Primăria Chișinău, CCF Moldova, cu suportul financiar al companiei Huawei, vor transmite seturile Centrului psiho-socio-pedagogic pe 29 mai, iar ulterior, acestea vor fi redirecționate instituțiilor de învățământ. La eveniment vor participa reprezentanți ai primăriei mun. Chișinău, directori ai instituțiilor de învățământ și reprezentanți ai partenerilor de dezvoltare.

Seturile de jocuri și activități vor contribui la dezvoltarea abilităților copiilor cu nevoi speciale, dar și a tuturor elevilor care frecventează Centrele de Resurse.

“În special pe timp de criză trebuie să ne gândim la viitor și educație. Când vor reveni în băncile școlilor, copiii vor avea resurse de învățare, joacă și dezvoltare din cele mai bune și naturale materiale si pentru cele mai diverse obiective setate de cadrele didactice împreună cu părinții și copiii”, a menționat președintele CCF Moldova Liliana Rotaru.
„Este un ajutor binevenit, iar materialele multifuncționale vor fi utile în activitățile organizate cu copiii. În numele micuților, dar și al meu personal, spun un mare mulțumesc echipei Huawei Moldova, care nu o dată a venit în susținerea inițiativelor primăriei Chișinău. Ne dorim în continuare o colaborare frumoasă, iar împreună putem realiza mai multe activități și proiecte”, a menționat primarul general al capitalei Ion Ceban.

Compania Huawei a susținut inițiativa de a dota Centrele de Resurse, oferind cele 63 de seturi, în suma totală de 170.730 lei.

“Echipa Huawei crede în potențialul și educația generației de azi. Toate inițiativele noastre sunt direcționate întru a oferi lumii un prezent si un viitor mai conectat și mai inteligent, oferind oportunități de dezvoltare fiecărei persoane acasă, la muncă, dar și în viața de zi cu zi“, a declarat Zhang Fan, directorul Huawei Technologies în Republica Moldova.
“Donația oferită pentru Centrele de resurse pentru educația incluzivă va veni drept suport în asigurarea, în continuare, a unui proces de educație incluzivă copiilor cu cerințe educaționale speciale, cât și pentru ceilalți copii din cadrul instituțiilor de învățământ. Materialele didactice vor îmbunătăți calitatea desfășurării asistenței psihopedagogice în cadrul Centrelor de resurse pentru educația incluzivă”, a conchis Svetlana Gorea, șef al Centrului psiho-socio-pedagogic.

Acțiunea va avea loc la 11:30, în cadrul Centrului psiho-socio-pedagogic, amplasat pe str. Veronica Micle 4 a.

Maternitățile și centrele de sănătate din țară vor beneficia de produse de igienă și de primă necesitate
Articolul anterior
Copilul din Hâncești, dat dispărut, a fost găsit fără suflare
Articolul următor