A început înscrierea candidaţilor pentru Programul „Burse de studii Heritage” 2020-2021

Veste bună pentru elevii sârguincioşi şi cu merite deosebite, care îşi doresc o carieră academică internaţională. Şcoala Internaţională Heritage, singura Şcoală Cambridge din Moldova lansează cea de-a II-a ediţie a Programului „Burse de studii Heritage”, oferind 8 burse pentru cei mai merituoşi elevi din Republica Moldova.

separator

Câştigătorii Programului „Burse de studii Heritage” vor beneficia de acoperirea taxei de şcolarizare în proporţie de 100%, precum şi frecventarea gratuită a cluburilor extracurriculare Heritage. Familia elevului beneficiar va acoperi doar costurile aferente: uniforma şcolară, alimentaţia, transportul, manualele necesare, participarea la excursii şi activităţi în afara şcolii.

Robert Ford, Directorul Şcolii Internaţionale Heritage:

„Prin intermediul acestui program ne propunem să contribuim la dezvoltarea educaţiei de calitate în Republica Moldova. Vrem să oferim celor mai buni elevi acces la studii de nivel internaţional aici, acasă. Înscrieţi-vă acum în program, vă aşteptăm cu drag în Comunitatea Heritage!”

Criterii de participare la concurs

Pentru a participa la Programul „Burse de studii Heritage” pentru anul de învăţământ 2020-2021, candidaţii trebuie să întrunească următoarele criterii:

  • să fie cetăţeni ai Republicii Moldova, vorbitori de română sau rusă;
  • să fie elevi care urmează ca în anul şcolar 2020-2021 să studieze în clasele VII, VIII şi IX;
  • să aibă o reuşită academică foarte bună (nota medie pentru ultimii 2 ani să nu fie mai mică de 9,5), dar şi confirmări de participare în diverse activităţi academice (olimpiade, concursuri naţionale şi internaţionale);
  • să aibă o activitate extracurriculară bogată, inclusiv participarea la diverse activităţi de voluntariat (care poate fi confirmată prin documente oficiale);
  • să cunoască limba engleză la un nivel avansat.

Etapele concursului

Etapa I – Depunerea dosarului: până la 14 iunie 2020

  • Participanţii vor candida online, prin transmiterea dosarului complet la adresa electronică info@heritage.md. Dosarul va conţine documente personale, dovezi confirmative ale reuşitei şcolare, ale realizărilor academice şi non-educative extraordinare etc.
  • • Părintele/tutorele participantului va solicita printr-un mesaj la info@heritage.md cererea de participare la concurs, pe care o va semna şi o va expedia împreună cu dosarul de participare la concurs.

(Vezi lista completă a documentelor necesare: Regulamentul Programului)

Etapa II – Interviul (online): 15-30 iunie 2020

  • Doar candidaţii selectaţi în prima etapă vor fi invitaţi să-şi facă o prezentare creativă la discreţia lor: sub forma unui joc, a unui monolog, a unui videoclip înregistrat etc.
  • Ulterior, vor răspunde la un set de întrebări (pe baza informaţiilor furnizate în dosar), pentru a evalua cunoştinţele elevului, coerenţa discursului, originalitatea răspunsurilor, precum şi nivelul cunoaşterii limbii engleze.

(Vezi detalii despre pregătirea pentru interviu: Regulamentul Programului)

Rezultatele concursului vor fi anunţate în data de 3 iulie 2020 prin publicarea pe site-ul www.heritage.md şi pe pagina www.facebook.com/heritage.moldova

Bursa este valabilă pentru un an academic, însă beneficiarii vor putea să-şi menţină bursele pentru anii de studii următori prin reconfirmarea anuală a reuşitei academice şi extracurriculare (prin prezentarea documentelor confirmative) şi respectarea condiţiilor concursului pentru fiecare an de studii.

Pentru informaţii suplimentare vă rugăm să studiaţi Regulamentul Programului sau să ne contactaţi la numărul de telefon 062022210.

Iniţiativa „Burse de studii Heritage” se încadrează în programul de responsabilitate socială corporativă al Şcolii Internaţionale Heritage „GO Heritage”, care prevede: dezvoltarea şi promovarea educaţiei de calitate, încurajarea spiritului civic prin acţiuni de voluntariat, acţiuni de filantropie, dezvoltarea comunitară, protejarea mediului înconjurător, dezvoltarea comunităţii Heritage şi dezvoltarea eticii de business.

Trei noi creșe, inaugurate în Republica Moldova cu sprijinul Suediei

Trei grupe de creșă pentru copiii cu vârste între 1 și 3 ani au fost inaugurate în această lună în Sângerei, Râșcani și Glodeni cu sprijinul autorităților naționale și locale, Street Child și cu sprijinul financiar al Suediei, notează IPN.

Grupa creșă din cadrul grădiniței „Foișor”, orașul Râșcani, deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 1-2 ani, a fost renovată și echipată în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei. Grupa creșă „Steluța” din orașul Glodeni a fost deschisă pentru copii cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani. Aceasta a fost echipată de către UN Women în parteneriat cu Street Child și sprijinul financiar al Suediei.

„Este o bucurie să observ că în Republica Moldova se deschid și se renovează în ultima perioadă tot mai multe creșe. Acesta este rezultatul eforturilor Guvernului Republicii Moldova  și al partenerilor de dezvoltare. Mulțumim UN Women și Suediei pentru crearea unor condiții mai bune pentru copiii noștri și pentru oferirea unor posibilități mai mari părinților și mamelor de a se reintegra rapid în câmpul muncii”, a declarat deputata Marina Morozova, la inaugurarea grupei creșă din orașul Glodeni.

Grupa creșă din orașul Sângerei, destinată copiilor cu vârsta cuprinsă între 2 și 3 ani, a fost renovată și dotată cu sprijinul financiar al Suediei. Ambasadoarea Suediei la Chișinău, Katarina Fried, a menționat că prin investițiile în serviciile de îngrijire timpurie a copiilor, Suedia își propune să construiască un viitor mai prosper și o piață economică mai puternică în Republica Moldova.

Renovarea și echiparea creșelor din nordul R.. Moldova a implicat o investiție totală de 60 de mii de dolari din partea UN Women, acest lucru fiind posibil datorită sprijinului financiar al Suediei, care susține inițiativele de abilitare a femeilor și promovarea egalității de gen.

Laura Cosoi, anunț sexul celui de-al patrulea copil. Mama a trei fetițe și-a visat bebelușul

Însărcinată pentru a patra oară, actrița româncă Laura Cosoi a dezvăluit că a aflat sexul copilului și știe deja ce nume o să poarte. Actrița și soțul ei, Cosmin Curticăpean, mai au împreună trei fiice, Vera, Rita și Lara.

Laura Cosoi va deveni mamă din nou, în vara anului 2024, când va aduce pe lume al patrulea copil. Vedeta a făcut primele declarații despre numele copilului. Laura Cosoi mărturisește că a știut că familia ei se va mări încă din ziua în care a născut-o pe Lara, cea de-a treia fiică.

Actrița dezvăluie că și-a visat al patrulea copil. „L-am visat. Mi-a spus numele. Știam din ziua în care am născut-o pe Lara, dacă vom mai face al patrulea copil, știam sexul și numele, mi l-a spus, așa încât, nu am ales eu a patra oară, a ales copilul, Dumnezeu”, a povestit Laura Cosoi, pe o rețea de socializare, potrivit unica.ro.

Dacă în cazul sarcinilor anterioare a fost extrem de deschisă, în prezent, vedeta a mărturisit că ea și Cosmin Curticăpean nu își doresc să facă public sexul copilului. Cel puțin deocamdată.

Cum se descurcă Laura Cosoi cu trei copii

Cei doi nu au apelat la ajutorul unei bone pentru îngrijirea copiilor, iar fetițele au fost incluse în colectivitate destul de rapid. Actrița și soțul ei și-au înscris fiicele la o creșă din apropierea casei și atât Laura Cosoi, cât și Cosmin au încercat să își organizeze programul în așa fel încât să fie cât mai prezenți în viața micuțelor.

Laura Cosoi are 42 de ani, este actriță și a devenit cunoscută în 2002, după succesul avut cu serialul La Bloc, difuzat la Pro TV.

Este căsătorită în 2005 cu Cosmin Curticăpean, împreună cu care are trei fiice: Rita (6 ani), Vera (3 ani și jumătate) și Lara (2 ani).

Însărcinată pentru a patra oară, Laura Cosoi a dezvăluit că a aflat sexul copilului și știe deja ce nume o să poarte. Actrița și soțul ei, Cosmin Curticăpean, mai au împreună trei fiice, Vera, Rita și Lara. Citeşte întreaga ştire: Laura Cosoi, anunț despre numele celui de-al patrulea copil: „L-am visat. Mi l-a spus”. Actrița și soțul ei mai au trei fiice

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Capsula SpaceX Crew Dragon a ajuns cu succes la Stația Spațială Internațională
Articolul anterior
Radu Croitoru, artistul basarabean care pornește cu violoncelul la drum! Tânărul are nevoie de susținere în proiectul său VlogONcello Transylvania Tour
Articolul următor