Adolescentul cu autism, care are un IQ mai mare decât al lui Albert Einstein și ar putea câștiga un Nobel

Un adolescent cu autism, dar cu un IQ mai mare decât Albert Einstein (IQ din 170) este pe cale să câștige premiul Nobel.

separator
Părinților acestui băiat li s-a spus că probabil acesta nu va învață niciodată să își lege pantofii.

În copilărie, Jacob Barnett a fost diagnosticat cu sindromul Asperger. Mama băiatului, Kristine Barnett, l-a dus la medic după ce i s-a spus că nu poate învață nimic la școală. Doctorul i-a explicat că Jacob ar putea învață lucruri simple precum să-și lege șireturile, dar sunt șanse mici să facă și acest lucru.

A fost un prognostic devastator pentru părinții lui, deoarece se gândeau că băiatul lor va putea merge doar la școli speciale, pentru că nu are potențial. Dar mama, cu instinctul ei matern, a observat că Iacob avea o memorie excelență. Memora toate străzile care se aflau pe traseul spre doctor, iar acesta a fost doar începutul pentru a-i contrazice pe medicii care nu-i dăduse nicio șansă copilului.

La 14 ani, băiatul are un coeficient de inteligență mai mare decât cel al lui Albert Einstein și este pe cale să câștige un premiu Nobel. A susținut discursuri la TedX (conferințe globale organizate pentru a răspândi „ideile care merită promovate”) și studiază că să obțină un master în fizică cuantică.

Succesul, potrivit mamei Kristine Barnett, a fost să-l lase pe Jacob să fie el însuși, ajutându-l să studieze lumea cu uimire, în loc să se concentreze pe o lista de lucruri pe care nu le putea face. Nu a dat atenție problemelor sale, ci s-a concentrat pe ceea ce a fost capabil să facă și să realizeze. Jacob a petrecut prea mult timp într-un centru special, unde nu a fost lăsat să facă ceea ce putea.

Nici el nu știa ce caută acolo. Profesorii săi de la școală i-au spus mamei că ar trebui să-l învețe doar lucrurile de baza pentru a putea să fie independent în viitor. Din această cauza, Jacob s-a închis în el și nu a vrut să vorbească cu nimeni, a refuzat orice contact. Însă mama să și-a dat seama că băiatul este capabil să facă lucruri spectaculoase.

Băiatul a învățat singur algebră, geometria, trigonometria și calculele. Memoria să foarte bună i-a permis să-și amintească programa de matematică a liceului în doar două săptămâni. Drept urmare, el a putut participa la cursuri la universitate, când majoritatea copiilor încă învățau elementele de baza ale algebrei. Acum Jacob este un student respectat, care învață pentru a obține doctoratul, la doar 14 ani, în fizică cuantică.

Și îi învață și pe alți colegi de la universitate în timpul liber. Mama lui glumește și spune că ea nu a fost deloc bună la matematică, așa că fiul ei nu-i seamănă.

Fără a se limita doar la cursuri, în 2013, Jacob a fost invitat la TEDxTeen Talk, unde a susținut o prelegere surprinzătoare intitulată „Uitați ce știți.” Într-o sala în care existau laureați ai premiului Nobel, academicieni cu zeci de ani de experiență și lideri de afaceri, discuția lui Jacob a devenit a treia cea mai populară din TEDx Talk. Din fericire, mama să a știut că fiul sau va fi un mic geniu  și așa este!

sursa

Ele sunt cele mai puternice femei ale zodiacului!
Articolul anterior
CentoNIPT: cea mai sigură și accesibilă metodă de excludere a anomaliilor cromozomiale la făt
Articolul următor
Alte articole interesante