Află un truc simplu prin care poți ajuta copilul să învețe ușor tabla înmulțirii

Tabla înmulțirii le poata da bătăi de cap elevilor de clasa a doua, pentru că ei sunt nevoiți să învețe șiruri de înmulțiri pe de rost. Fiecare caiet, în partea din spate, are tabla înmulțirii, care reprezintă doar niște notițe, adesea greu de însușit pentru micuți.

separator
Trebuie să știi însă că există o metodă cu ajutorul căreia orice copil poate învăța mai ușor tabla înmulțirii. Adevărata tablă a înmulțirii era scrisă pe caietele care erau produse cu mulți ani în urmă. Ea mai este cunoscută ca tabelul lui Pitagora și este mult mai utilă, deoarece nu conține informație de prisos. Tabelul lui Pitagora are dispuse numerele de la 1 la 9 pe orizonatală și pe verticală, similar cu cele ale unui rebus. Se poate astfel observa cum, din cifrele expuse atât pe orizontală cât și pe verticală, la intersecția lor, se obține rezultatul înmulțirii celor două numere.Un alt avantaj al tăbliței lui Pitagora este că face copii să gândească logic. Când copilul o privește, el începe să gândească. Aici este ascunsă regula principală a înmulțirii: dacă se schimbă locul factorilor, produsul nu se schimbă.

Avantajele tabelului nu se termină aici. Probabil nu ați știut. Dacă veți alege orice cifră și veți face un dreptunghi, până în partea stângă și în sus, atunci numărul celulelor din dreptunghi va fi egală cu acel număr. Astfel, copilul face două lucruri concomitent: să gândească logic și să se joace.

sursa

Șapte reguli pentru a învăța să spui „NU”
Articolul anterior
Descoperă replicile celebre de la Hollywood
Articolul următor
Alte articole interesante