Ajutor pentru trei copii care suferă de amiotrofie spinală. Micuții au nevoie de tratamentul de 2,1 milioane de dolari care le va salva viața

Alexandra are 10 luni, Mihai și Galina sunt frați și au vârsta de 9 luni. Atât micuții, cât și părinții lor sunt în așteptarea unei minuni, tratamentul costisitor care i-ar vindeca. Până atunci, fiecare dintre ei este sortit unui calvar imens: micuții nu-și pot mișca trunchiul, capul și membrele, din cauza amiotrofiei spinale congenitale, iar fiecare masă este un chin, deoarece le este afectată și deglutiția, copiii fiind hrăniți prin sondă naso-gastrică.

separator

Atrofia musculară spinală este o boală a neuronului motor și o tulburare rară, care afectează neuronii din măduva spinării, adesea și pe cei din trunchiul cerebral, ducând la moartea acestora cu pierdere de masă musculară şi scădere de forţă. Copiii devin imobilizați la pat. Forma congenitală se manifestă în primele șase luni de viață.

Salvarea copilașilor însă, este tratamentul ZOLGENSMA. Fiind un vaccin în valoare de 2.1 milioane de dolari, acesta poate opri evoluția bolii, însă trebuie administrat până la împlinirea vârstei de 2 ani.

Alexandra a fost diagnosticată la o lună de la naștere. Micuța a început tot mai timid să-și miște piciorușele, spune mama ei.

,,Mi-a fugit pamântul de sub picioare… Atâta durere nu am mai simțit vreodată, dar zilele întunecate abia începeau.C red în copilul meu și în bunăvoința oamenilor că mă vor ajuta să îmi salvez fetița! Scopul nostru final, este să beneficiem de ZOLGENSMA, vaccinul de 2.1 milioane de dolari care îi poate stopa evoluția bolii, dar poate fi administrat doar până la vârsta de 2 ani.
Recunosc, e o sumă incredibil de mare, dar de ea depinde viața copilului meu și ca părinte sunt gata sa îndur orice, doar s-o pot ajuta! De aceia, fac apel către toți oamenii buni care vor și pot să ne ajute!”, spune mama Alexandrei.

Ceilalți doi micuți, Mihai și Galina sunt doi bebeluși din cei 4 cvadrupleți ai familiei Ciutac din satul Măgdăcești, raionul Criuleni. Copiii  au fost diagnosticați cu atrofie musculară spinală de tip 1.

,,Povestea noastră a început acum câteva luni. Copilașii noștri ne-au zâmbit din prima lor zi pe Pământ și de atunci, numărăm împreună clipele și respirăm aerul cu tot sufletul. Într-o zi însă, ni s-a șoptit nedumerit despre suferința pe care o simt. Diagnosticul a fost crunt: amiotrofie spinală.

La câteva luni de viață, copilașii purtau pe umeri o maladie care ucide orice speranță. O boală genetică rară, degenerativă, cauzată de lipsa unui cromozom responsabil de producerea neuronilor motori. Pe copilașii noștri nu-i putem iubi „pur și simplu”, așa cum ar trebui iubit orice copil. Pe copilașii noștri îi iubim cu lacrimi. Chiar dacă s-au uscat demult. Cu fiecare zi fără tratament, pierdem tot mai mult din viață”, este mesajul familiei Ciutac.

Să le oferim ajutor copiilor, în cadrul campaniei de colectare de fonduri. 6,3 milioane de euro sunt necesare. Suntem mulți și împreună vom reuși!

Iată, mai jos, modalitățile prin care poți dona pentru Alexandra, Mihail și Galina.  

Donații pentru Galina și Mihai

Conturi ING România

RON – RO62INGB0000999910287227
USD – RO93INGB0000999910287445
EURO – RO30INGB0000999910287415
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB
Titular conturi: Tatiana Ciutac
Revolut: 0766230748
Beneficiar: Oana Stefan

Cont Republica Moldova

IBAN: MD84ML000002259A64121741
Beneficiar: Ciutac Tatiana
Banca benef: BC ,,Moldindcombank,, S.A.
Nr. Card: 4028110288418871

🔹Donații PAYPAL
gemeniiciutac@gmail.com
🔹Donații Facebook
https://www.facebook.com/donate/603467193709074/?fundraiser_source=external_url
🔹Donații GoFundMe
https://www.gofundme.com/f/saves-the-ciutac-twins
🔹caritate.md
https://www.caritate.md/…/din-inima-pentru-familia-ciutac
🔹Donații Go Get Funding
https://gogetfunding.com/savetheciutactwins/
🔹 Donații HelpKarma
https://ro.helpkarma.com/help/361592556152
🔹Pentru R. Moldova
sms UNITE = 45 lei, text „Ciutac” la numărul scurt 9016
🔹Date Asociație
https://impreunapentrububu.ro/

Donații pentru Alexandra

Cont MAIB Moldova (MDL):

Titular: Verginia Vintu

IBAN: MD82AG000000022593150448

Nr. card: 4356960060969612

Cont MAIB Moldova (EUR):

Titular: Stavila Maxim

IBAN: MD35AG000000022593891404

Nr. card: 4356960063241381

Cont BCR Romania (RON):

Titular: Stavila Maxim

IBAN: RO84RNCB0521166007230001

SWIFT: RNCBROBU

Sau prin Paypal, Revolut si prin platformele Caritate.md si GoFundMe:

Paypal: verginiavintu@yahoo.com

Revolut:

Nume: Save Alexa

Tel.: 0040747052082

Caritate.md – donație pentru Alexandra Stăvilă

Gofundme.com – Save Alexa

Anunț! Copiii din raioanele Telenești și Sângerei pot beneficia de Servicii stomatologice gratuite

Copiii din localitățile rurale ale Republicii Moldova pot beneficia gratuit și în acest an de servicii stomatologice acoperite din mijloacele financiare ale fondului măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Astfel, în perioada 6-10 februarie, echipele mobile de medici specialiști se vor afla în mai multe localități din raioanele Telenești și Sângerei.

Potrivit CNAM, în perioada sus-menționată echipele se vor afla în următoarele localități:

– în zilele de 6-8 februarie – în Bănești, r-nul Telenești;
– în perioada 6-10 februarie – în Heciul Nou, r-nul Sângerei;
– pe 9 și 10 februarie – în Coropceni, r-nul Telenești.

Pentru prestarea serviciilor medicale stomatologice de către echipele mobile de medici specialiști, în fondul măsurilor de profilaxie pentru 2023 au fost planificate peste patru milioane de lei.

Anul trecut, aproape 19 mii de copii din diverse localități rurale ale țării au beneficiat gratuit de servicii stomatologice în valoare de peste 3,7 milioane de lei.

O femeie de 33 de ani a murit la trei zile după ce a născut acasă

O femeie de 33 de ani, dintr-un sat izolat din Munții Apuseni, România, care născuse în urmă cu trei zile, a murit la scurt timp după ce a fost preluată de o ambulanță.

Femeii i s-a făcut rău în această dimineață și rudele sale au cerut ajutorul ambulanței la 112, întrucât femeia era inconștientă.

ISU Alba a trimis un medic de la Serviciul de Ambulanţă cu o autoşenilată în localitatea Scărişoara.

„Duminică, un echipaj SMURD din cadrul Staţiei de pompieri Câmpeni şi un echipaj cu medic de la Serviciul ambulanţă intervin în localitatea Scărişoara, unde s-a solicitat ajutor medical pentru o persoană inconştientă. Cadrele medicale ajunse la pacientă au constatat că este vorba despre o femeie de 33 de ani, care a născut în urmă cu trei zile, fiind a şaptea sarcină.

Ea este inconştientă, însă are funcţii vitale. Femeia a fost preluată de către pompierii militari şi predată echipajelor medicale. Şi bebeluşul a fost preluat de către echipajul SMURD Câmpeni în vederea evaluării medicale. Din cauza drumului greu accesibil şi a zonei înzăpezite, salvatorii folosesc o autoşenilată pentru facilitarea accesului echipajelor medicale la locul solicitării şi transportul persoanei la ambulanţă”, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Tânăra mămică a intrat în stop cardio-respirator. Din nefericire, femeia nu a răspuns manevrelor de resuscitare, fiind declarat decesul, a anunţat ISU Alba.

Sugarul, care nu avea probleme medicale, a fost transportat la Centrul de Primiri Urgențe Câmpeni.

Te topești! Vezi cum arăta Anastasia Fotachi în copilărie

Anastasia Fotachi este în așteptarea primului ei bebeluș. Și pentru că va deveni mamă în curând, tânăra fotomodel s-a lăsat cuprinsă de nostalgie și a împărtășit cu urmăritorii săi câteva fotografii cu ea când era mică.

În imagini, Anastasia apare în primele luni de viață, alături de tatăl și fratele său.

Modelul nu a ezitat să facă haz pe seama unor fotografii: ,,Aici am o lună, zici că eram țigancă” sau “Bantul mai mare ca capul”.

Cert este că Anastasia avea o frumusețe răpitoare și în copilărie. Prietenii virtuali au apreciat pozele și postarea modelului.

mamaplus

Anastasia Fotachi este căsătorită cu omul de afaceri Gabriel Stati. Cei doi sunt în așteptarea unui băiețel, primul copil comun al cuplului.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare, floare şi interior

Zece persoane infectate cu Covid-19 au decedat în ultimele 24 de ore
Articolul anterior
Cum va arăta, după renovare, scuarul Mihai Eminescu. Foto!
Articolul următor