Alimentația copiilor din școli și grădinițe: autoritățile pregătesc introducerea serviciului de catering

Guvernul intenționează să implementeze un model modern de organizare a alimentației în instituțiile educaționale din țară, după exemplul lituanian.

separator
Pavel Filip a avut astăzi o întrevedere cu reprezentantul unei companii din Lituania, care are o experiență de peste 15 ani în domeniu și asigură, în prezent, alimentația publică în mai multe instituții educaționale din țările Baltice și din Ucraina.

Modelul lituanian se bazează pe externalizarea serviciilor, fapt ce asigură mai multă eficiență în administrarea resurselor și contribuie la îmbunătățirea calității alimentației. De asemenea, este implementat un sistem informațional, care oferă părinților posibilitatea să monitorizeze online alimentarea copiilor. În funcție de mărimea instituției, bucatele pot fi pregătite pe loc sau furnizate de compania de catering. Sunt optimizate și cheltuielile de logistică și achiziție.

Pavel Filip a dispus crearea unui grup de lucru cu participarea reprezentanților Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Ministerului Finanțelor și ai companiei lituaniene pentru a efectua o analiză detaliată a costurilor și a elabora un proiect privind pilotarea noului model de organizare a alimentației în instituțiile educaționale în unul din raioanele țării.

O fetiță de 9 ani a fost abuzată sexual timp de un an, de către tatăl vitreg
Articolul anterior
Manifestație uriaşă la Londra. O jumătate de milion de britanici au ieşit pe străzi, cerând încă un referendum pe Brexit
Articolul următor