Andreea Bălan a oferit prima declarație după ce a suferit un stop cardio-respirator în timpul nașterii

Andreea Bălan a suportat o complicație gravă inopinată, acum două zile, în timpul nașterii prin cezariană, soldată cu un stop cardio-respirator și resuscitare, fiind la un pas de moarte. Din fericire, acum, atât ea cât și fetița ei, Clara Maria, se simt bine, iar artista a făcut prima declarație după naștere și a publicat o imagine în care își ține în brațe fetița.

separator

,,Dragii mei, abia astazi mi-am luat fetita, Clara Maria in brate, dupa 2 zile de lupta ca sa traiesc.
Va multumesc din suflet tuturor pentru mesajele frumoase, le-am citit pe toate!
Si multumesc din inima doctorilor de la Sanador care mi-au salvat viata!
Ceea ce mi s-a intamplat mie, se intampla 1 la 80 000 de cazuri si se numeste embolie amiotica care mi-a provocat stop cardio respirator, dar medicii de aici au fost promti si imediat au intervenit si au luat cele mai bune decizii ca eu sa traiesc.❤️‍‍‍”, a scris Andreea.

Embolia cu luchid amniotic este un eveniment foarte rar, dar extrem de grav, care poate fi fatal. Mai mult, complicația e foarte greu de diagnosticat și nici nu se poate spune foarte exact care ar fi factorii de risc, din moment ce apare atât de rar.

Ce este embolia cu lichid amniotic?

Lichidul amniotic sau mici bucăți de țesut fetal, au ajuns în sângele mamei. Aceste țesuturi pot trece de bariera placentei în anumite cazuri, de exemplu atunci când aceasta suferă o traumă. Odată ajuns în sângele mamei, lichidul amniotic produce un infarct pulmonar și tulburări de coagulare în plămâni și în vasele de sânge ale mamei. Un asemenea eveniment se manifestă prin dificultăți de respirație, scăderea bruscă a tensiunii, probleme de coagulare, sângerări, senzație de frig, tulburări de ritm cardiac, pierderea cunoștinței, convulsii și stress fetal.

Din fericire, fetița Andreei Bălan se născuse deja atunci când mama a intrat în stop cardiac.

Pentru că este un eveniment atât de rar, factorii de risc sunt destul de puțin cunoscuți. Specialiștii spun că ar fi vorba de: vârsta mamei, peste 35 de ani; afecțiuni ale placentei; preeclampsia; travaliul indus medical; cezariana; excesul de lichid amniotic.

Ziua Femeii 2019. Iată cine este cea mai bogată femeie din lume și ce avere are, potrivit Forbes
Articolul anterior
Povestea brandurilor Adidas și Puma, care au apărut după conflictul a doi frați ce nu și-au vorbit până la sfârșitul vieții
Articolul următor
Alte articole interesante