Anna Smolnițchi a devenit mămică pentru a treia oară. Experiența unei nașteri naturale după cezariană: ,,Nu puteam accepta, nesilită de nimeni, fără să încerc măcar”

Pe 4 iunie, chiar de ziua sa de naștere, jurnalista Anna Smolnițchi a devenit mămică a treia oară. Aceasta a născut un băiețel sănătos, pe cale naturală, chiar dacă prima naștere a decurs prin intervenție cezariană. Nașterea naturală a fost o mare dorință a Annei, încântântată în cele din urmă că a putut să-și ducă visul până la final. Într-o postare pe blogul său, tânăra mămică a povestit despre experiența sa din maternitate.

Nașterea a avut loc la Spitalul Clinic Municipal „Gh. Paladi”.

,,Eram la termenul de 38 săptămâni și 3 zile. Analizele medicale făcute dimineața, când am ajuns la spital, erau bune, copilul coborâse singurel în simfiză, cicatricea era intactă, eu și bebelușul ne simțeam foarte bine, deci au existat toate premisele pentru o naștere naturală favorabilă. Oricât de groaznic sunau posibilele complicații, nu mă puteam culca benevol sub lama bisturiului. Pur și simplu nu puteam accepta o nouă cezariană, nesilită de nimeni, fără să încerc măcar să nasc natural”, dezvăluie Anna.

„Nașterea la spital poate și trebuie să fie ca acasă. A 3-a mea naștere, pe scurt: naturală, cicatrice 3 mm pe uter, copil de 4 k 300 g”. (…) Colul s-a deschis până la 4-5 cm, fără contracții, de la 7 dimineața până pe la 22.00. Atunci ne-am mutat în sala de nașteri. Până la ora 00.00, am ajuns la 8 cm deschidere. La ora 1.43 noaptea copilul era pe burtica mea”.

„Nu o să uit niciodată această zi de naștere. Mi l-a adus pe Luca.
„Nașterea la spital poate fi ca acasă, poate fi înălțătoare. Poate fi într-atât de miraculoasă, încât odată ajunsă acasă, despachetând lucrurile din bagajul de maternitate, mirosind hainele, atingându-le, îți vin lacrimi de fericire și un dor greu de explicat în cuvinte. Mi se făcea dor de acea zi în care îmi așteptam fiul, în care el s-a născut, iar eu m-am renăscut. Bucuria primei contracții intense, eficiente și lungi, care îmi spunea că mă apropii de întâlnirea cu el…cântecele de leagăn între contracții…anunțul medicului că a ieșit capul…pielea catifelată și fragilă, foarte caldă, a bebelușului pe pielea mea, bătăile inimii lui sub palma mea, fierbințeala placentei prelingându-se pe pielea mea și recunoștința infinită pentru grija pe care i-a purtat-o fiului meu, primele picături de colostru supte cu multă sete, ora noastră magică (timpul în care eram doar noi doi, piele la piele…) îmi dau fiori și astăzi. Privesc în urmă și simt gratitudine față de medic și moașă, care mi-au fost alături și m-au asistat cu multă blândețe, m-au ajutat enorm la fiecare etapă, dar mai ales la expulzie…”.

Am născut și a treia oară la IMSP Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi”, asistată de Constantin Ostrofeț și de o echipă de fantastici. Le mulțumesc tuturor colaboratorilor spitalului pentru că mi-au dat voie, ba chiar m-au ajutat să mă simt ca acasă”.

Bloggrița povestește detaliat despre experiența celei de-a treia nașteri pe blogul său personal.

Anna Smolnițchi și soțul ei, avocatul Sergiu Ciorba, mai au împreună două fetițe.

Felicitări părinților și creștere ușoară și multă sănătate pentru Luca!

Protest la CEC: ,,Oamenii nu au plecat din țară de bine, ci din cauza sărăciei. Cerem mai multe secții de vot la alegeri”
Articolul anterior
Italia: O tânără de 18 ani ar fi fost ucisă la comanda părinților ei, din cauza unei relații neacceptate
Articolul următor
Alte articole interesante