Astăzi, este marcată Ziua Internațională a Copiilor Născuți Prematur. Micii eroi au primit cadouri și hăinuțe!

În fiecare an, pe 17 noiembrie, este marcată Ziua Internațională a Copiilor Născuți Prematur, bebelușii care luptă pentru viață chiar din primele zile după ce apar pe lume. La nivel mondial, în fiecare an, 15 milioane de bebeluși se grăbesc să vină pe lume înainte de termen, ceea ce înseamnă mai mult de 1 din 10 nou-născuți.

separator

Ziua de 17 noiembrie le este dedicată, fiind o zi în care organizațiile și asociațiile internaționale își propun să crească gradul de conștientizare a populației asupra numărului în creștere al nașterilor premature și al complicațiilor asociate.

Clubul voluntarilor #28петельмолдова au venit cu daruri pentru micii eroi, hăinuțe pentru copiii născuți înainte de termen, în secția ,,Îngrijirea Copiilor Prematuri” din cadrul Spitalului Clinic Municipal ,,Gheorghe Paladi”.

Prematuritatea reprezintă o problemă de sănătate foarte severă – este a doua cauză principală de deces la nivel mondial în rândul copiilor sub 5 ani, după pneumonie, afirmă specialiștii.

Prematuritatea este responsabilă de aproximativ 1 milion de decese (conform datelor pe 2015 furnizate de Organizația Mondială a Sănătății), numeroși alți bebeluși suferă de un anumit tip de dizabilitate pe viață – fizică, neurologică sau educațională. In 184 de state, rata prematurității înseamnă 5-18% dintre nou-născuți.

Copiii născuți prematur sunt ființe curajoase și pline de speranță, alături de familiile lor!

foto: facebook/Spitalului Clinic Municipal ,,Gheorghe Paladi”

Maia Sandu, mesaj în limba rusă: ,,Vom construi împreună o țară în care cetățenii tuturor grupurilor etnice să se simtă în siguranță”
Articolul anterior
Când va avea loc nunta Cleopatrei Stratan cu Edward Sanda?
Articolul următor
Alte articole interesante