Un copil a rămas fără un deget la un teren de joacă din Chișinău

Terenurile sportive, amenajate în aer liber, ar putea deveni un adevărat pericol. Un copil a rămas fără un deget, după distracția la aparatele de forță din curtea unui bloc.

separator
Compania care a instalat aparatele spune că acestea pot fi folosite doar de cei care au 16 ani și mai mult. Însă, nu există nicăieri afișată această restricție.

Mama băiatului de șase ani povestește că acesta a mers la o plimbare obișnuită cu bunicul prin sectorul Ciocana. Distracția însă s-a transformat într-un adevărat coșmar. „El a încercat să coboare de pe aparat, dar degetul a fost prins sub scaun. Patru zile a stat în reanimare, sub picurătoare. Pe data de 30 ne-au făcut intervenția și au amputat degetul”, povestește mama copilului, pentru TV 8.Mai târziu, femeia a scris plângeri la pretura sectorului Ciocana și la poliție. Pentru a-și face dreptate, a solicitat certificatele de calitate și de siguranță. Așa, s-a aflat că, potrivit proiectului, aparatul respectiv nici nu avea ce căuta pe terenul lor. Ieri, femeia a mers și la compania care l-a instalat, iar acolo responsabilii au confirmat că instalațiile diferă.

„Mi-au dat certificate de calitate pentru toate aparatele, în afară de acesta. Când îi întreb unde este, nu îl pot găsi”, spune mama. „Desigur că nu este acolo. Ei știu că acest aparat de forță are probleme și răspunde de el Direcția Municipală”.

Și o altă mamă, care locuiește în aceeași curte, spune că cei mici se aleg, deseori, cu traume la terenul sportiv. Acum mama copilului spune că solicita instalarea unui gard, care ar proteja copiii mici să intre pe teritoriul terenului sportiv, iar în caz contrar, va ataca compania în judecată pentru vătămare corporală gravă.

Primele kilograme slăbite la Serviciul de Slăbit Sănătos! Vezi și cine este noua participantă inclusă în proiect
Articolul anterior
Un telescaun s-a prăbușit de la 10 metri, într-o stațiune din Elveția. Patru persoane se află în stare gravă
Articolul următor