Autoritățile elaborează instrucțiunile ce vizează redeschiderea grădinițelor

Elaborarea instrucțiunilor privind redeschiderea instituțiilor de educație timpurie a fost principalul subiect discutat astăzi, 27 mai, de către ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, în cadrul unei ședințe de lucru cu reprezentanții Primăriei mun. Chișinău și ai Agenției Naționale pentru Sănătate Publică.

separator

În debutul întrunirii, ministrul Igor Șarov a reiterat că în orice acțiune întreprinsă Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) are la bază principiul asigurării sănătății copiilor/elevilor și personalului din domeniul educațional. „Cu siguranță subiectul redeschiderii instituțiilor de educație timpurie este foarte important, de aceea elaborarea acestor instrucțiuni reprezintă unul dintre obiectivele de bază ale MECC. Însă decizia privind redeschiderea grădinițelor va fi analizată doar în funcție de evoluția situației epidemiologice din Republica Moldova, atunci când riscul infectării va fi diminuat. Nu putem să ne jucăm cu viața copiilor noștri. Situația excepțională în care ne aflăm adesea necesită luarea unor decizii nepopulare, însă care reies din interesul suprem al copiilor.”, a subliniat oficialul.

În context, Nicolae Furtună, directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică a vorbit despre evoluția situației epidemiologice din țara noastră și impactul acesteia asupra redeschiderii instituțiilor de educație timpurie.

Participanții la ședință au desemnat un grup de lucru responsabil de elaborarea instrucțiunilor privind redeschiderea instituțiilor de educație timpurie.

Două universități din Moldova vor fi lichidate, prin comasare cu USM
Articolul anterior
Un copil a murit după ce i s-a dat să bea sânge de ţestoasă împotriva Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante