Avertismentul specialiștilor: o nouă jucărie care devine tot mai populară ar putea îmbolnăvi copiii

Jucăria tot mai populară numită slime, o mâgză colorată pe care copiii o pot face și acasă, este catalogată ca fiind periculoasă și poate provoca diaree, stări de vomă și crampe abdominale. Popularitatea acestei jucării este în continuă creștere, motiv pentru care, cel mai probabil, pastă maleabilă va deveni tot mai întâlnită în mâinile copiilor.

separator

Website-ul which.co.uk, ce se ocupă strict de siguranță și protecția consumatorului, a atras atenția părinților după ce în slime-ul cumpărat de foarte mulți copii au fost găsite niveluri ridicate de bor.
Substanță a fost găsită în unele produse că având valori cu până la de 4 ori mai mari decât cele permise de standardele de siguranță ale UE.

Borul este un compus chimic prezent în borax, necesar pentru a fabrică slime-ul atât de îndrăgit de copii.

Borul în exces poate cauza iritații, diaree, stări de vomă și crampe pe termen scurt. Mai mult, pe termen lung, în studiile efectuate pe animale, borul a fost corelat cu greutate mai mică decât cea normală la naștere, malformații și întârzieri în dezvoltare.

Uniunea Europeană avertizează că expunerea la bor poate afecta fertilitatea femeilor și poate fi dăunătoare fătului. Mai puțin de 30% din slimeul testat respectă standardele pentru siguranță. Cei de la Which au testat 11 slime-uri pentru copii și au descoperit că 8 dintre acestea depășeau limitele de bor permise de UE pentru această jucărie.

Toate cele 8 tipuri de slime erau disponibile pe Amazon. De la publicarea raportului, Amazon a eliminat de la vânzare toate cele 8 tipuri de slime găsite a fi în neregulă, potrivit sursei.

sursa

Beyonce a fost surprinsă cu burtica de însărcinată. Acum, totul e clar!
Articolul anterior
Andreea Ibacka: ,,Cam de vreo trei săptămâni se simt mişcările, ca nişte fluturi în stomac”
Articolul următor
Alte articole interesante