Când ar putea fi demarată vaccinarea anti-Covid a copiilor în Republica Moldova

Copiii mici și adolescenții deocamdată nu sunt vaccinați, pentru că în Republica Moldova nu sunt suficiente vaccinuri.

Dar, cei mici sunt incluși în categoriile persoanelor, care urmează a fi imunizate în anii viitori. Despre acest lucru a menționat coordonatoarea campaniei de imunizare din Republica Moldova, Ninel Revenco, transmite realitatea.md.

„Deocamdată nu sunt vaccinați adolescenții, pentru că ne temem că nu vor ajunge vaccinuri pentru persoanele care sunt în grupul de risc. Și, practic, le securizăm pentru ei. Dar vom lua și această decizie, de a vaccina persoanele de la vârsta de 12 ani.

Noi vom planifica vaccinarea și pentru anii viitori. Discutând cu specialiștii de nivel internațional, posibil că vaccinarea va fi anuală, ca și în cazul gripei. Dar numărul persoanelor pentru vaccinare va crește, pentru că se va extinde vârsta de vaccinare. Deja vor fi incluși copiii de la vârsta de 12 ani, după care din toamnă posibil vor fi eligibili și copilașii de la 6 luni”, a declarat Ninel Revenco în cadrul unei emisiuni de la postul TVR Moldova.

De asemenea, coordonatoarea campaniei de vaccinare a mai dat asigurări că vaccinuri sunt în stocurile din țară, parvenite atât prin intermediul platformei Covax, cât și din donațiile partenerilor străini. 

Din datele oferite de către Revenco s-a specificat că vaccinurile donate prin intermediul Covax ar acoperi imunizarea a 20% din populația Republicii Moldova, iar pentru alte câteva loturi de vaccinuri, Guvernul de la Chișinău ar beneficia de prețuri preferențiale.

Maestrul Eugen Doga a lansat o nouă piesă dedicată Europei
Articolul anterior
Olga Buzova, bănuită că ar fi urcat beată pe scenă în timpul ultimului ei concert
Articolul următor
Alte articole interesante