Când începi să speli dinții bebelușului

Cariile dentare apar mult mai rapid la copii decât la adulți, de aceea este foarte important să începi să speli dinții bebelușului de când au apărut. Cu timpul, va deveni o rutină pentru copil.

separator
Când începi să speli dinții bebelușului

Dinții de ”lapte” apar aproximativ la șase luni de viață, iar la vârsta de doi ani trebuie să se vadă toți. În primul an de viață folosește o cârpă moale pusă pe degetul tău, pe care aplici o pastă de dinți indicată pentru această vârstă, cât un bob de mazăre, și spală ușor dințișorii copilului. Șterge în același timp și masează gingiile chiar dacă nu sunt prezenți încă dinții.

La vârsta de un an poți cumpăra o periuță de dinți cu perii moi pe care puiul tău să o folosească. Lasă-l un pic să se spele el pe dinți, cu siguranță îi va plăcea să facă el acest lucru, apoi spală-i tu dințișorii pentru că nu va reuși să ajungă la cei din spate.

După perierea dinților, înainte de culcare nu-i da să bea un suc pentru că sucurile sunt destul de acidulate și provoacă carii. Oferă-i un pahar de apă. În plus îi dezvolți obișnuința – va asocia spălatul pe dinți cu ora de culcare.

De asemenea, o idee bună este folosirea aței dentare, din momentul când erup doi dinți unul lângă altul.

Sfaturi utile:

Copii deprind mult mai ușor unele obiceiuri dacă le văd la părinți. Așa că spală-te pe dinți împreună cu el.

Lasă-l să se uite cum faci igiena orală, va fi intrigat să facă la fel.

Spune-i în fiecare seară că este timpul să se spele pe dinți, pentru că a venit ora de culcare.

Nu-l întreba dacă vrea să se spele pe dinți, îți va răspunde că nu. Trebuie să știe că este un lucru necesar care nu se discută.

Cumpără periuțe colorate, cu perii moi ca spălatul pe dinți să devină ceva distractiv pentru copil, nu o povară. Poți pune chiar muzică și face mișcări de dans.

Lasă-l să pună el pasta pe perie ca să se simtă responsabil și laudă-l de fiecare dată, va adora spălatul pe dinți.

Text: Snejana Țugui

Dome tout chocolat
Articolul anterior
Cine a pornit caloriferul?
Articolul următor
Alte articole interesante