Caz incredibil. Fetiţă de doi ani înecată într-un râu şi declarată moartă, observată după o oră că are puls

O fetiţă de nici doi ani a căzut într-un pârâu, în judeţul Braşov, lângă Mândra. Micuţa a fost scoasă din apă fără semne vitale, iar echipajul de intervenţie SMURD chemat la faţa locului a demarat manevrele de resuscitare.

În ajutorul salvatorilor lor a mai venit un ehipaj SMURD. După o oră de luptă contra-cronometru, medicii s-au declarat învinşi, constatând decesul fetiţei. Însă, după declararea decesului, pe corpul fetiţei au rămas ventuzele prin care se măsoară pulsul şi tensiunea, probabil acestea fiind conectate încă la aparate.

La un moment dat, în timp ce se pregăteau pentru formalităţile în aceste cazuri, medicii ar fi observat uluiţi că fetiţa are puls. Văzând că are puls, medicii au luat fetiţa imediat, deşi era încă inconştientă, iar ambulanţa SMURD a demarat în viteză către cel mai apropiat spital.

Potrivit ISU, manevrele de resuscitare s-au desfăşurat pe parcusul a două ore, iar semnele vitale au apărut înainte ca decesul să fie declarat oficial. ISU precizează că, într-adevăr, aceste cazuri, în care semnele vitale să reapară după atâta timp, sunt foarte rare.

Medicii au lăsat electrozii conectaţi pentru că aşteptau diagrama care să le confirme că fetiţa nu are puls şi tensiune, însă în acel moment au observat că micuţa trăieşte. Copila a fost transportată la ATI, în stare gravă. Este în stare gravă, dar în viaţă.

sursa

Singapore sărbătoreşte două săptămâni fără niciun caz de Covid-19
Articolul anterior
Consilier din cadrul primăriei Chișinău, doctor în arhitectură, răpus de Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante