Ce povești dulci îi pui copilului să asculte cât #StămAcasă

Se fac în curând două luni de când #StămAcasă, iar unii părinți au epuizat toate ideile de activități și resursele emoționale pentru a le mai reinventa. Îi credem pe cuvânt, însă știm sigur – un părinte găsește mereu putere și inspirație pentru copilul său. La cele din urmă îi vin în ajutor poveștile dulci, iar marele avantaj este că cineva deja le-a citit, cu voce caldă și plăcută, special pentru copilul tău. Iată o listă bună-bună… de ascultat seară de seară.

separator

Zahăr Domnița are un proiect minunat, și anume seria de povești dulci, aranjate într-o aplicație pe care fiecare părinte o poate avea pe telefonul mobil sau tabletă. Vestea și mai bună este că numărul poveștilor crește zilnic, iar nouă efectiv ne-a fost foarte greu să le alegem pe cele mai savuroase dintre ele.

Un mic sfat, dacă nu cunoști povestea: privește atent imaginea poveștii și intrigă copilul printr-o întrebare simplă legată de personajul principal. Dacă i-o pui înainte de somn, fă o legătură dintre poveste și visele pe care le va avea cel mic – atât de magic precum poate doar un părinte.

Lista de povești dulci, recomandate cu drag: 

1. Punguța cu doi bani

2. Царевна-лягушка

3. Bambi

4. Povestea iepurașului Peter

5. Alice în țara minunilor6. Волшебная водица

7. Маша и медведь

8. Scufița Roșie

9. Motanul încălțat

10. Prâslea cel voinic și merele de aur

Acum că ai ales povestea nu-ți rămâne decât să legi capăt de vorbă cu cel mic și să discutați subiectul poveștii, personajele, acțiunile. Este un foarte bun stimulator al comunicării și un exercițiu perfect de imaginație. Negați un personaj, puneți-vă și voi întrebări, provocați copilul la discuții și lăsați-l pe el să ajungă singur la concluziile pe care le transmite mesajul poveștii. Aveți timp de multe „discuții dulci” de la Domnița. Iar pe aplicație noi am pierdut numărul poveștilor.

Scrieți voi în comentarii câte ați numărat 😉

Îngrozitor. Copii drogați și traficați în scop sexual în Chișinău, de către o minoră de 17 ani
Articolul anterior
De ce să alegi un deodorant fără săruri de aluminiu?
Articolul următor
Alte articole interesante