Cei șase copii din Răscăieți, care au rămas fără ambii părinți, au fost adoptați de către doi soți din Chișinău

Copiii din Răscăieți, care au rămas fără părinți în mai puțin de câteva luni, au parte din nou de căldură și dragoste maternă. Doi soți din Chișinău, deja părinți a trei copii, i-au luat sub adopție pe cei șase frățiori oferindu-le toată grija și atenția.

Despre acest fapt a vorbit deputatul platformei DA Vasile Năstase, pe pagina sa de facebook. Potrivit demnitarului, datorită eforturilor comune, copiii au fost încreștinați și se bucură de o familie întregită:

,,POVESTE DE CRĂCIUN CU EROI… ADEVĂRAȚI

Viața care bate filmul… Ți-ar fi părând că e transpusă doar pe marile ecrane ale industriei americane de cinema! Ba bine că nu. Se întâmplă și la case mai mici, iar eroii sunt Oameni cu suflete mari! Astăzi, de Crăciun, revin la povestea celor șase copii de la Răscăieți, care în doar două luni, au rămas fără ambii părinți. Naveta lor, din octombrie și până acum câteva zile, a fost între infern și paradis, între frigul cumplit ce le frângea inimile și căldura bunătății care izvora din ochii oamenilor.

Mi-i amintesc pe toți, împreună cu mama lor, aduși de doamna Olga Ceapchii, consilier de Ștefan Vodă la sediul nostru pentru a-și spune amarul. Stăteau în rând, cuminți și sfioși, cu ochii rătăciți în pustietate. De aici au pornit toate. M-au trecut fiorii de ce am auzit și am promis că vom face tot ce ne stă în puteri pentru a restabili dreptatea. Eforturile noastre comune au, acum, o finalitate fericită, de poveste… O poveste de Crăciun!

Vrednica familie Răilean de la Chișinău a decis să adopte aceste șase suflete, pe care să le crească și să le educe alături de cei trei copii ai lor. Procedura a început, însă cel mai important lucru e că toți se regăsesc deja în cuibul familiei, mângâiați de dragoste părintească și lumină divină.

Mai mult, astăzi, chiar în ziua de Crăciun, pentru că nu erau botezați, copiii au fost încreștinați, având tot sprijinul și dragostea duhovnicească a bisericii.

Țin să remarc cooperarea exemplară, operativă și eficientă a instituțiilor statului, a unor demnitari și funcționari care s-au implicat plenipotențiar.Mulțumesc pentru efort doamnei Ludmila Zagoreț, primar de Răscăieți, a Galinei Musteață de la ASP Ștefan Vodă, a asistenței sociale raionale, a centrului de plasament din localitate. Mulțumesc mult doamnei Viorica Dumbrăveanu, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Primăriei Municipiului Chișinău, Mariei Gabuja, directoarea Liceului internat Municipal cu profil sportiv. Mulțumesc pentru implicare corectă și legală structurilor de forță din Ștefan Vodă, Procuraturii Generale, Curții de Apel Chișinău. Mulțumesc mult domnului Petru Munteanu pentru oferirea unor pachete cu produse alimentare, doamnei Titi Zemba, reprezentanta diasporei care a inițiat colectarea de mijloace financiare pentru copii, lui Dorin Botnarenco pentru asistență juridică.

Un mulțumesc special este pentru Anatol Cucovici, omul cu inimă mare, primul care nu doar a tras un semnal de alarmă, ci a ajutat substantial familia ajunsă la ananghie.

Mulțumesc și persoanelor rămase fără voia noastră în spatele acestei liste, fără de care lucrurile nu s-ar fi mișcat din loc. Vi se pare că în condițiile Republicii Moldova așa ceva nu e posibil? Se poate. Ceea ce am spus mai sus trebuie să devină o regulă, nu o excepție. Crăciun Fericit, familie întregită! Crăciun Fericit, prieteni și oameni de omenie!”, este mesajul lui Vasile Năstase.

Amintim că cei șase frați din Răscăieți au trecut, în această toamnă, prin coșmarul vieții lor după ce tatăl lor a fost ucis în bătaie de către patru indivizi, iar la scurt timp și mama lor a fost găsită în casă fără suflare.

A transformat pădurea ca s-o ceară în căsătorie! Vedeta, în lacrimi
Articolul anterior
După 14 sarcini cu băieți, a născut o fetiță
Articolul următor
Alte articole interesante