Cel mai micuț copil născut în țara noastră a cântărit la naștere doar 530 de grame

Anual, în data de 17 noiembrie, este marcată Ziua Mondială a Prematurității, Problema copiilor născuți prematur este una sensibilă, mai ales pentru mămici, și una plină de provocări pentru micuții care devin eroi chiar de la naștere.

Cel mai mic copil născut prematur în țara noastră a cântărit la naștere doar 530 de grame.

Fetița s-a născut prematur la începutul acestui an, la Spitalul Clinic Municipal „Gheorghe Paladi” din Chişinău și le-a oferit tuturor o adevărată lecție de viață. Micuța Anghelina a venit pe lume la doar 23 de săptămâni de sarcină, când șansele de supraviețuire sunt extrem de mici. Pofta ei de viață a fost mult mai mare, astfel încât fetița a început să adauge kilogramele necesare, raportează agora.md.

Lupta ei a durat două luni, fiind internată într-un incubator special și hrănită cu ajutorul unor dispositive pentru nou-născuții prematuri. Fetița avea scutece și hăinuțe făcute la comandă, pentru că era atât de mică încât o puteai ținea pe palmă.

„Am avut foarte multe gânduri și emoții. Spuneam că totul o să fie bine, doar așa mă gândeam. Și din partea medicilor a fost susținere că totul o să fie bine. Când intram în secție, plângeam și spuneau să nu plâng că ea luptă și luptăm și noi cu dânsa.”, spunea atunci mama fetiței, Alina Șevțov.

La externare, micuța Anghelina a ajuns să cântărească 2.800 de grame. 

Persoanele care primesc ajutor social și compensații vor fi verificate mai riguros
Articolul anterior
Polițiștii au împărțit amenzi pentru zeci de agenți economici, verificați în weekend, pentru că nu respectau normele anti-pandemice
Articolul următor
Alte articole interesante