Cercetători australieni: Copiii pot avea rezultat negativ pentru Coronavirus, deși au simptome

Studiul condus de Murdoch Children’s Research Institute (MCRI) a fost realizat pe o familie de 5 persoane, din Melbourne, Australia. Părinții au luat Covid în martie, la o nuntă, și l-au transmis și copiilor.

separator

Adulții au avut simptome, 2 copii au avut simptome ușoare, iar mezinul nu a avut deloc simptome. În ciuda acestui fapt, niciunul dintre cei mici nu au fost confirmați pozitiv în urma testelor PCR. La copii infecția a fost confirmată ulterior prin prezența anticorpilor în sânge.

Toți 5 copii au dezvoltat anticorpi specifici pentru SARS-CoV-2, lucru pe care l-au aflat în urma analizelor de sânge.

Părinții, o mamă în vârstă de 38 de ani și un tată în vârstă de 47 de ani, au luat virusul la o nuntă în martie, în primele zile ale pandemiei, și au dezvoltat simptome, inclusiv tuse, febră și dureri de cap.

Letargia și durerile de cap au persistat timp de 14, respectiv 11 zile pentru cei doi părinți.

Deși părinții au fost infectați, copiii au rămas în contact foarte strâns cu ei. Încă nu se știa că la nuntă a fost o persoană infectată, până la o săptămână după ce părinții s-au întors acasă. Abia în acel moment părinții au fost testați și s-au dovedit a fi Covid-pozitivi.

Cercetătorii afirmă despre studiul de caz de la Institutul de Cercetare Murdoch Children’s din Melbourne ca potența virusului e mult diminuată la copii odată ce a pătruns in corp, deoarece sistemul imun produce un răspuns foarte puternic, astfel încât nu se mai poate replica. În acest caz, sensibilitatea testelor PCR scade.

Copiii reprezintă un procent mic din cazurile de coronavirus și decese, iar cercetătorii încearcă în prezent să afle de ce tinerii sunt mai puțin sensibili la Covid-19 decât adulții.

sursa

Peste 40 de gravide diagnosticate cu Covid-19 au născut bebeluși care nu erau infectați
Articolul anterior
UNICEF: Există riscul să avem o generaţie pierdută din cauza pandemiei Covid-19
Articolul următor
Alte articole interesante