În Chișinău s-a deschis un centru gratuit de zi, pentru copii de la 4 luni

Un nou serviciu social destinat mămicilor și copiilor a fost lansat vineri, 15 noiembrie, la Chișinău. Astfel, în incinta Centrului de plasament și reabilitare pentru copii de vârstă fragedă a fost creată Secția de zi pentru îngrijirea copiilor cu vârsta de 4 luni – 3 ani.

separator
Noul serviciu este gratuit și de el pot beneficia copiii cu vârsta cuprinsă între 4 luni – 3 ani ai căror părinți sînt încadrați în cîmpul muncii și nu au alternative de îngrijire și supraveghere a copiilor lor în timpul zilei, transmite moldpres.md.

Pentru a beneficia de serviciu, părinții trebuie să dețină viză de reședință în raioanele Republicii Moldova și să se afle temporar pe teritoriul municipiului Chișinău.

Capacitatea creșei sociale este de 12 locuri. Medicul șef adjunct al Centrului de plasament și reabilitare a copiilor de vîrstă fragedă, Eleonora Șincărenco a afirmat că părinții și copiii lor vor beneficia de mai multe servicii, cum ar fi educație, îngrijire, consultațiile medicilor specialiști.

Serviciul a fost dezvoltat de AO CCF Moldova/HHC, în colaborare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și suportul financiar al unei companii.

Din 2011 și până în prezent, CCF Moldova a dezvoltat șase creșe în municipiile Chișinău, Bălți și în orașul Glodeni, de serviciile cărora au beneficiat circa 230 de copii.

alte Articole interesante