Cine este femeia care și-a abandonat copilașul de o lună, în scara întunecoasă a unui bloc

Poliția capitalei a intrat în posesia imaginilor de pe camerele de supraveghere din apropierea blocului unde a fost abandonat un copil, în seara zilei de 23 ianuarie.

separator
Femeia care apare în secvențe ar putea fi mama bebelușului, însă identitatea acesteia nu se cunoaște, deocamdată.

„Poliția a indentificat locurile unde sunt amplasate camere de supraveghere, pentru a obține imagini despre potențialul părinte, care a abandonat copilul. Se lucrează cu spitalele, unde posibil a avut loc nașterea. A fost indentificată o persoană care posibil ar fi mama copilului, dar încă se lucrează cu imaginea obținută. Aceasta urmează a fi publicată pe sursele mass media, pentru a identifica persoana”, a menționat Alexei Grosu, șef adjunct al Direcției de poliție a municipiului Chişinău.

Potrivit șefei interimare a Direcției pentru protecția drepturilor copilului, Lucia Caciuc, la moment, copilul este în siguranță, sub supravegherea medicilor, iar autoritățile vor acționa conform procedurilor prevăzute de legislație: „Există legea, care ne indică tranșant cum trebuie să procedăm în astfel de cazuri. Dacă va fi identificată mama, conform Codului Familiei, Legii 140 și a Codului Civil, vom încerca să reintegrăm copilul în familia biologică sau în familie extinsă. În cazul în care mama nu va fi identificată, vom merge pe procedura de stabilire a statutului copilului, de decădere a drepturilor părintești, apoi abia după aceasta vom purcede la procedura de adopție. Atunci când vor permite medicii, îl vom plasa într-un centru de plasament aflat în subordinea Direcției municipale”.

sursa: www.unimedia.info

Carnea de șarpe, o posibilă sursă a noului coronavirus
Articolul anterior
Avertizare! Va fi ceață puternică în Moldova
Articolul următor
Alte articole interesante