Condiții jalnice la o tabără pentru copii din țară

Tabăra de odihnă „Nistru” din Saharna, raionul Rezina, arată ca un grajd. Așa spun oamenii care și-au lăsat copiii să petreacă acolo o parte din vacanță, pentru că nu au de ales.

separator
Directorul taberei le recomandă celor nemulțumiți să-și ia copilul acasă. Unul dintre aceștia a decis că e mai bine să cheme jurnaliștii într-o excursie.

Vasile Garabagi din Rezina și-a adus fetița la tabăra „Nistru” săptămâna trecută, scrie jurnaltv.md. Când a intrat în dormitoarele pentru copii, a rămas mască. Pereți jerpeliți, ferestre fără draperii, toalete murdare și mult praf.

Directorul taberei, Sergiu Racu, spune că nu a găsit specialiști care să facă o muncă pe potrivă. Într-o încăpere de 36 de metri pătrați, unde sunt cazați 10 copii, deși specialiștii recomandă nu mai mult de cinci. Dar nu asta este cel mai grav, spune Vasile Garabagi. Podeaua din cameră este veche, șubredă, iar pentru a ascunde acest lucru, a fost așternut un covor.

Copiii își păstrează hainele în genți. Dulapuri sunt, dar puține. În patru zile nu a venit nimeni să șteargă praful, acest lucru fiind lăsat pe seama copiilor. Directorul instituției are altă opinie – copiii trebuie învățați să facă ordine. Replica directorului taberei este percepută ca un sfat dat părinților. Puteți urmări întregul reportaj sâmbăta la „Jurnalul săptămânii”, începând cu ora 19:00, la Jurnal TV.   

Turbulențe puternice la un zbor deasupra Pacificului: 37 de oameni au fost răniți, dintre care nouă în stare gravă
Articolul anterior
Ciclonul din Grecia vine spre sud-estul Europei. Va fi resimțit în weekend
Articolul următor
Alte articole interesante