Copii agresați verbal și fizic la o grădiniță din Capitală. Un părinte a înregistrat totul

Un părinte se plânge pe rețelele de socializare. Acesta susține că micuții, de la grădinița pe care o frecventează și fetița sa, sunt agresați verbal și fizic de către personal. Mama a avut curajul să înregistreze momentele și să facă publice conversațiile audio. Părintele se adresează organelor competente pentru a fi luate măsurile de rigoare. Vă avertizăm că detaliile șochează, personalul vorbește necenzurat, denotă un comportament reprobabil și agresiv față de copii.

separator
,,Sunt mamica și ca oricare părinte îmi cunosc perfect copilul și il simt mai bine ca oricine. Copilul meu a început sa frecventeze Gradinita nr 185 din sectorul Buiucani grupa ,,Soarele” și cu asta se începe coșmarul nostru …. prima săptămâna mai exact primele 3-4 zile copilu meu mergea cu cea mai mare dorința și plăcere la Gradinita, pentruca asta am învățat-o ca acolo e bine ! Ca la gradinita sunt mulți copii și acolo va Jucați și faceți multe activități interesante . Ei bine ..in ciuda așteptărilor mele și a fetiței mele m-am “TREZIT “ca îmi duceam zilnic copilul într-un loc unde copii sunt numiți, jigniți, speriați si chiar loviti , si asta se petrece in zilele noastre … copilul meu a început sa tremure sa aibă frică când aude de gradinita. Intrebarea mea este urmatoarea UNDE ESTE SIGURANTA COPILULUI MEU ????  Gradinita 185, str. Alba-Iulia 202/3,Buiucani Chisinau, grupa „Soarele”. Virsta copiilor 3 ani. Comportamentul fata de copii a dàdacei ( abuz atit fizic cit si verbal zilnic)”, scrie părintele.

1 inregistrare:
-in primele 30 secunde unul din copii repete de 5/6 ca are necesitatea sa mearga la WC, ca raspuns de la lucratorul gradinitei primeste „dute daca vreai, ce vreai de la mine”( reamintesc virsta copiilor este de 3 ani. Virsta la care copii inca nu sunt de sine statatori).
-00:35- 02:00:
voce 1 (lucrator de gradinita): asha ne-am ashezat pe scaunele toti, casca gura undei scaunul tau? stai ca vin eu la tine, tu de dimineata o cauti… repede pe scaunel, undei locul tau? si daca nu esti cuminte ( se aude o lovitura) asha o cîstigi azi! Tu deam pe mine mai saturat, tu esti obraznic! Aicea stai! de te misti de aicea o primesti! Uite la dinsul cit îi de obraznic?!
Voce 2 (copil): plinge- undei mama?
Voce 1: Gura inchisa, ca am si eu familie! inchide gura! A sa va dau eu voua alintaturilor!
In continuare auzim iarasi tonalitati foarte ridicate adresate copiilor care pling si suspina de frica.
03:09 Voce 1: si Artiom ( se aude lovitura) cuminte trebuie sa shada, si Artiom!
03:29 Voce 1: Iau la Dubina aista… ce s-o intimplat?
03:50 Voce 1: si te neri daca pulàul ista s-o suit calare peste dinsu, Bolnavu…
04:15 Voce 1: ada cana la bucatarie mai repede, mai repide debilo ada la mine, ca daca vin la tine te innec!
05:40 Voce 1: sii cu incaltaminte asta a ta? o lasat numa shnurocul, Capra! de la Ungheni, vina incoashi, vira piciorul! .

Inregistrarea nr 2 : lucratorii gradinitei discuta despre parintii copiilor ce frecventeaza gradinita 185 (discutia are loc fata de copii):
00:24 Voce 1 ( dadaca): niste risuri si cozi de cîine!
00:37 Voce 1 : a sa vreie sa se asheze sa manînce ghini, nu- shezi în mata acolo pe scaun!
01:10 Voce 1: toti neimplinitii, si toti prostii si toti debilii pe aishea, ii fac la subotnic, drept cum o spus Nicu- ca pute din urma ei, dar ea inca mai cauta…
01:35 Voce 1: ee iautite, maninca cîcatul din nas si e îi… nis sa nu o vad sa se apropie, a vre sa manînce ghine nu- shezi acolo…
02:29 Voce 1: sho inflat botu ca nu poate suji sulile shi e vine sa ma comande pe mine aishea, mai ghine tsai educa copilu ista da nu ai imbla cu botu inflat…
Voce 2 ( educatoare) : Sava cu pretentii, dedu cu pretentii, Delia cu pretentii..
Voce 1: care Sava fa?
Voce 2: Gabriel, ashela inalt!
Voce 1: eii niste risuri si cozi de cîini
03:37 un copil incepe a plinge
Voce 1: Mai iti inchid gura! Inchide gura am zis! Daca te mîrnii ai sa zbori cu racheta! Nesimtitilor!
04:30 Voce 1: Iaca animala asta care vine amu, tot asha zice ca Sveta ni bate copii…

O tânără a născut de 2 ori în 22 de zile, având o experiență extrem de dureroasă. Cum a fost posibil?

Un caz medical rar și absolut extraordinar a captat atenția lumii întregi. Doyle Kayleigh, o tânără în vârstă de 22 de ani din Marea Britanie, a trăit o experiență de neuitat și extrem de dureroasă, nașterea a doi copii într-un interval de doar 22 de zile.

Situația neobișnuită a început când Doyle, care credea că este însărcinată cu gemeni, a mers la spital după ce i s-a rupt apa. Tragic, primul copil s-a născut prematur la 22 de săptămâni și, din nefericire, a fost declarat mort la scurt timp după naștere. Medicii au suspectat că un cheag de sânge ar fi putut fi cauza decesului neașteptat.

În mod surprinzător, după nașterea tragică, Doyle nu a mai avut contracții, ceea ce a dus la o descoperire uimitoare. În ciuda diagnosticului inițial de gemeni, se pare că femeia era, de fapt, însărcinată în stadii diferite cu doi copii, nu cu gemeni veritabili. Aceasta este o condiție extrem de rară cunoscută sub numele de superfetation, unde un nou ovul fertilizat este implantat în timpul unei sarcini existente.

A doua naștere a tinerei mame

După 22 de zile de la primul eveniment tragic, Doyle a născut al doilea copil, care, spre deosebire de primul, a supraviețuit, deși s-a confruntat cu complicații serioase. Noul născut, pe nume Astro, a venit pe lume cu o afecțiune cardiacă congenitală, cunoscută sub numele de gaură în inimă, o condiție care necesită supraveghere medicală constantă.

Reflectând asupra întregii experiențe, Doyle a mărturisit că perioada sarcinii a fost extrem de dificilă și dureroasă. „Eram conștientă de toate riscurile pe care le aducea o sarcină cu gemeni. Am plătit chiar și la clinici private pentru că eram atât de îngrijorată de complicații. Când am ajuns la 22 de săptămâni și jumătate, la propriu, eram în pat și am avut cea mai mare durere din întreaga mea viață. Nu eram sigură ce se întâmplă, așa că m-am dus la toaletă și am observat că mi s-a rupt apa”, a împărtășit ea pentru nypost.com.

Cazul lui Doyle Kayleigh subliniază nu numai raritatea unor astfel de condiții medicale, dar și importanța monitorizării atente a sarcinii și a suportului medical adecvat. 

sursa

Povestea bloggeriței din Moldova care a învins cancerul și a adus pe lume al treilea copilaș: „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”

Stela Zacon este moldoveanca de 31 de ani care a reușit să învingă cancerul și să aducă pe lume un copilaș. Aceasta a anunțat marele eveniment pe data de 5 aprilie, iar acum familia sa se bucură de cei trei copii ai cuplului. „Ca să poți să aduni multe primăveri, trebuie să treci cu încredere prin iernile grele”, a scris bloggerița.

Stela intuia că este însărcinată după cea de-a 6 chemoterapie, iar medicii erau sceptici cu privire la o posibilă sarcină, scrie Unimedia.info.

Gândurile și semnele organismului au determinat-o să facă un test de sarcină, care a și confirmat bănuiala acesteia. Conform examenului ultrasonografic avea deja 2 luni și 3 zile.

„Mă uit în urmă acum și zâmbesc, ce mult m-a schimbat boala. Îi mulțumesc că m-a învățat multe chiar dacă au fost momente grele”, spune ea. „Toți ne-am pornit roz, dar am ieșit albaștri”, a scris Stela în ziua în care au aflat sexul bebelușului.

Stela Zacon are 30 de ani și este originară din Moldova. De mai bine de cinci ani este stabilită în Marea Britanie, împreună cu soțul și cei doi copii. În acest răstimp, femeia a trecut printr-o experiență dificilă, fiind tratată de medici de depresie postantală, deși suferea de cancer limfatic.

Vești bune pentru părinți! A fost modificată procedura privind achitarea indemnizației pentru creșterea copiilor

Vești bune pentru părinți. Începând cu luna aprilie, achitarea indemnizaţiilor pentru familiile cu copii se va efectua lunar, pentru luna curentă, și nu doar după trecerea unei luni, cum era până în prezent.

Despre acest lucru ne anunță Casa Naţională de Asigurări Sociale (CNAS), care informează despre modificările operate în legislație privind plata indemnizațiilor.

„În acest context, la data de 1 aprilie 2024 a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna martie 2024, iar astăzi, 5 aprilie 2024, a fost finanțată plata indemnizațiilor pentru familiile cu copii pentru luna aprilie 2024, în valoare totală de 217,1 milioane lei”, se menționează într-un comunicat al CNAS.

Pentru a ridica banii, beneficiarii urmează să se adreseze la orice oficiu poştal din ţară sau la instituţia bancară unde sunt deserviţi, doar după procesarea plăților de către prestatorii de servicii de plată în cadrul serviciului guvernamental de plăţi electronice (MPay).

Crima de la Hâncești. Unul dintre minorii ucigași era fiul adoptiv al victimei
Articolul anterior
Cunoscutul regizor Ion Chistruga s-a stins din viață, la vârsta de 66 de ani
Articolul următor