Copiii care ajută de mici la treburile casnice, vor fi oameni de succes ca adulţi, susțin cercetătorii

Cei mai mulți dintre părinți aleg ca micuţii lor să aibă parte de cât mai multă distracţie înainte de a se confrunta cu problemele maturităţii și evită să implice copilul în treburile casnice. Există însă și părinți care doresc să-şi înveţe copilul importanţa responsabilităţii.

separator
Dacă nu sunteţi siguri că responsabilizarea copilului vostru este o decizie potrivită, un studiu realizat recent vă poate veni în ajutor. Oamenii de ştiinţă spun că obişnuind copiii cu treburile zilnice îi ajută să devină adulţi de succes şi chiar să aibă o viaţă mai fericită.

Cu toţii ne dorim ca cei mici să fie fericiţi şi, după o zi lungă de şcoală, sau după terminarea temelor pentru a doua zi, s-ar putea să ne simţim cei mai răi părinţi atunci când le dăm o muncă suplimentară. Dar cele mai recente cercetări care au la bază nu un singur studiu, ci chiar două, arată că responsabilizarea le este benefică în viitor.

Julie Lythcott-Haims, autoarea cărţii „Cum să creşti un adult” şi fostul decan al Universităţii Stanford, este de acord cu expresia „cu cât începi mai devreme, cu atât mai bine”.

Julie a declarat pentru „Tech Insider”, „Obişnuindu-i să facă mici treburi, cum ar fi să ducă gunoiul, sau să-şi aranjeze propriile haine, îi va face să-şi dea seama că trebuie să se înveţe cu lucrurile mărunte pentru că fac parte din viaţă. Nu e vorba doar de mine şi de ceea ce am nevoie în acest moment”.

Participarea la treburile casnice, cum ar fi împăturirea rufelor, scosul gunoiului şi spălatul vaselor sunt acţiuni care conduc spre un nivel mai ridicat de succes ca adulţi, potrivit studiilor.

Marty Rossman, profesor asociat de educaţie familială la Universitatea din Mississippi, a prezentat date adunate pe parcursul a 25 de ani pentru a afla dacă copiii care au fost obişnuiţi de mici cu treburile casnice au devenit adulţi responsabili.

Ea a descoperit că subiecţii care s-au implicat în treburile casnice pe când erau copii au avut mai multe şanse să urmeze o carieră de succes şi să aibă relaţii mai bune cu prietenii şi familia. Acest lucru este, desigur, mai uşor de spus decât de făcut şi, ca părinţi, ne petrecem majoritatea timpului încercând să-i obişnuim să facă lucruri esenţiale, cum ar fi îmbrăcatul şi periatul dinţilor.

Dar, în lupta noastră de a adăuga noi sarcini la lunga listă de activităţi pe care îi încurajăm să le facă zilnic, trebuie să reţineţi că un studiu care s-a întins pe durata a 75 de ani intitulat „Harvard Grant Study” a identificat două lucruri de care oamenii au nevoie pentru a fi fericiţi şi de succes: iubirea şi etica muncii.

Poate ca nu-l veţi putea sprijini în ceea ce priveşte dragostea, dar încurajându-vă copilului să vă ajute la treburile casnice de la o vârstă fragedă, îi va induce o etică a muncii care îi va fi de mare folos mai târziu în viaţă.

sursa

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

Gabriela Damir și soțul ei, Roman Burlaca, într-o ședință foto emoționantă înainte de nașterea fiului

Gabriela Damir și Roman Burlaca trăiesc una dintre cele mai palpitante etape din viața de cuplu. Tinerii îndrăgostiți urmează în curând să devină părinți pentru prima oară și au decis să imortalizeze clipele printr-o ședință foto la care au participat în doi. Fericit și emoționat, viitorul tătic își susține protector aleasa.

Emoțiile sunt intense în așteptarea bebelușului. Vitoarea mămică este dovada că în perioada sarcinii, femeia poate fi deosebit de elegantă și plină de senzualitate.

Muzică, distracție pe cinste și voie bună la evenimentul marca Nunta by Aura – www.nuntabyaura.md!
Articolul anterior
Sex la înălţime cu sfârşit tragic: au căzut de la etajul 9 în timp ce întreţineau relaţii intime la geam
Articolul următor