Copiii din Moldova ne aduc un mesaj cu mari speranțe pentru anul 2021: Totul va fi bine!

Astăzi, în ultima zi a anului 2020, unul plin de provocări, copiii și adolescenții din Moldova vin cu un mesaj cu mari speranțe pentru anul 2021: Totul va fi bine!  

Edgard Dușcov (Comrat), Adela Borș (Chișinău), Ștefi Gurscaia (Gotești, Cantemir) și Ciprian Sobețchi (Bălți) sunt patru copii, membri ai corului incluziv ”Voices”, sprijinit de UNICEF începând cu anul 2018. Ei sunt protagoniștii unui videoclip muzical, dedicat supereroilor anului 2020 – lucrătorilor medicali, polițiștilor, pedagogilor și altor lucrători de pe prima linie, care au asigurat servicii esențiale în timpul pandemiei de COVID-19.

”În anul 2020, odată cu studiile la distanță și anularea unor evenimente, mulți adolescenți nu au putut să savureze unele dintre cele mai importante momente pentru această etapă a vieților lor. Membrii corului ”Voices”, la rândul lor, au ratat șansa de a se reuni într-o singură voce, pentru a inspira copii, tineri și viitori lideri”, spune dirijorul orchestrei, Adriano Marian, care este și fondatorul corului. „Aș dori să le spun un lucru membrilor corului ”Voices”, dar și tuturor adolescenților care s-au simțit izolați și dezamăgiți în anul 2020: Totul va fi bine!” 

Această piesă a fost dezvoltată ca parte a campaniei de comunicare ”Fii în siguranță”, cu participarea a patru copii din corul incluziv ”Voices”, cu susținerea UNICEF Moldova din fonduri USAID, în cooperare cu Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și OMS în Moldova. 

Despre ”Voices”

”Voices” este un cor incluziv pentru copii creat în 2018, care numără în prezent  peste 200 de membri. Inițial, 20 de membri ai corului practicau muzică corală ajutați de muzicieni profesioniști – este vorba despre copii de etnie moldovenească, rusă, ucraineană, bulgară, armeană, găgăuză și romă, din diferite grupuri sociale, precum și copii cu nevoi speciale. Majoritatea copiilor nu au avut studii muzicale și nu au mai cântat niciodată într-un cor până la înscrierea în ”Voices”.

În 2020, UNICEF a continuat să sprijine corul ”Voices”, alături de alte proiecte și inițiative pentru adolescenți și tineri, inclusiv programul de antreprenoriat social UPSHIFT, instrumentul de inovare U-Report, precum și instrumentul de educație și divertisment Dialogica.

Despre campania de comunicare ”Fii în siguranță”

Campania de informare și responsabilizare a fost lansată de către Grupul Național de Comunicare COVID-19 și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Campania are drept scop informarea cetățenilor despre riscurile de infectare cu COVID-19 și, în același timp, educarea unui spirit de solidaritate cu cei, care luptă zi de zi în linia întâi pentru viața fiecărui pacient.

Fii în siguranță – călătorește în siguranță, învață în siguranță, lucrează în siguranță, sărbătorește în siguranță! Sunt îndemnurile la schimbare de comportament, pe care autoritățile și specialiștii în sănătate le recomandă cetățenilor pentru diminuarea riscului de infectare.

În aceste momente de criză, când instituțiile din prima linie cu greu fac față numărului de pacienți infectați, cetățenii pot contribui la oprirea răspândirii COVID-19, manifestând grijă față de propria sănătate și a celor din jur.

Video! Surpriză agreabilă făcută de poliţişti pentru un băiețel dintr-un sat din Cahul de ziua lui!

Un băiețel de 11 ani, din satul Burlacu, raionul Cahul, a avut parte de o zi de naștere mai specială. Și asta pentru că a fost felicitat chiar de angajații poliției.

Băiețelul şi-a văzut visul împlinit când Polițiștii au acceptat invitația de a veni la ziua sa de naştere și i-au făcut o surpriză frumoasă.

,,Colegii noștri din Cahul au aflat despre dorința lui Ianiș, un băiețel din satul Burlacu. La ziua lui de naștere și-a dorit să participăm și noi!

La cei 11 ani băiatul știe că vrea să devină #polițist. Iar pentru ca dorința să devină măcar pentru o clipă realitate am mers la el acasă și l-am felicitat “colegial”.

Dragă Ianiș, noi îți mulțumim din suflet pentru emoțiile de astăzi… care ne-au făcut să înțelegem că fericirea o găsim în lucruri simple.LA MULȚI ANI! ❤️”, au comunicat reprezentanții Poliției din R. Moldova, alături de un filmuleț.

Ianis le-a mulțumit călduros polițiștilor pentru surpriză. Video:

,,Am descoperit că fătul avea malformații”. Ioana Ginghină a pierdut o sarcină în 5 luni

Ioana Ginghină, în vârstă de 44 de ani, a făcut recent o dezvăluire dureroasă din timpul mariajului cu Alexandru Papadopol. Actrița are o fată Ruxandra, în vârstă de 13 ani, și și-ar mai fi dorit copii, o soră sau un frate pentru fetița sa.

Ioana Cinghina a fost cerută în căsătorie de noul iubit | Unica.md

Ioana a povestit, în cadrul unui podcast găzduit de Lucian Viziru, că a pierdut prima sarcină din cauza unor probleme de sănătate.

Cea mai nefericită am fost, eram la „Acasă” și am pierdut o sarcină. Prima sarcină! Nu a fost că doar am pierdut-o și atât, a fost o sarcină cu malformații, a fost o poveste foarte tristă. Sarcina era destul de avansată – 5 luni – și, la o morfologie fetală, la o ecografie, am descoperit că fătul avea malformații și a trebuit să renunț. Nu a fost cea mai ușoară decizie pentru noi. Nici pentru mine, și nici pentru Alexandru, la momentul respectiv. A fost cea mai urâtă săptămână din viața mea! – a mărturisit actrița.

Ioana Ginghină a spus că și-ar mai dori copii și a fost la medic pentru a afla dacă mai poate face. Răspunsul medicilor a fost îmbucurător pentru actriță:Am fost la controlul de rutină pe care-l fac în fiecare an și am întrebat, printre altele, dacă se apropie vreo premenopauză sau vreo menopauză, pentru că eu încă mai vreau să fac copil. Mi s-a spus că sunt clinic extrem de sănătoasă și că ar putea să vină și o sarcină. Adică nu e nicio premenopauză la mijloc. Eu întotdeauna mi-am dorit și al doilea copil, dar n-a fost să fie…

Nu este prima oară când Ioana Ginghină vorbește despre un al doilea copil. În urmă cu câteva săptămâni, actrița declara că și-a stabilit un termen limită pentru a-l face.

Dacă nu vine până în septembrie, nu-mi mai doresc. Consider că am atins o vârstă la care e greu să mai ajungi să fii mamă până la capăt. Oricât ai încerca să arăți bine, bătrânețea vine cu diverse probleme. N-aș mai putea să fiu, după 50 de ani, o mamă cum am fost cu Ruxi. Eu sunt o mamă foarte activă, facem activități împreună. Mi-aș dori și pentru celălalt să fiu la fel – a spus Ioana Ginghină la Antena Stars.

Ioana Ginghină, despre momentul dureros în care a pierdut o sarcină. "Era avansată, 5 luni"

Ioana Ginghină a divorțat de Alexandru Papadopol în 2019, după o căsnicie de 13 ani. Anul acesta, Ioana se va căsători cu iubitul ei, Cristi Pitulice.

Ioana Ginghină, despre momentul dureros în care a pierdut o sarcină. "Era avansată, 5 luni"Ioana Ginghină, despre momentul dureros în care a pierdut o sarcină. "Era avansată, 5 luni"

sursa

Tany Vander a părăsit litoralul turcesc și a venit de urgență cu fiul ei la spital

Și-a dorit o vacanță de neuitat alături de soț și copil, însă nu a fost să fie. Bloggerița și femeia de afaceri Tany Vander a fost nevoită să își anuleze vacanța la mare, în Antalya, și să revină de urgență la Chișinău. Se pare că starea de sănătate a fiului său în vârstă de doi anișori s-a înrăutățit brusc.

mamaplus

”Urma sâmbătă să plecăm acasă, dar plecăm astăzi, fiindcă Adam s-a îmbolnăvit și are febră. Nu vreau să risc să rămânem aici. Al doilea motiv este că acum în Turcia ”înflorește” polenul, iar eu sunt extrem de alergică și practic pot să stau doar în camera de hotel și nu văd rostul acestei vacanțe. Dar, aș fi răbdat eu alergia dacă Adam s-ar fi simțit bine. Aș fi stat de dragul lui la mare, să se joace, dar de ieri noaptea a început să aibă febră foarte înaltă. Febra 39 se menține și acum”, a mărturisit Tany Vander, conform www.mamaplus.md.

De pe aeroport, au ajuns direct la spital, însă au așteptat câteva ore până au beneficiat de ajutor medical. Până la urmă s-a dovedit a fi o viroză mai agresivă, iar medicii urmează să ia o decizie în privința tratamentului.

Noua tulpină de coronavirus afectează mai mult tinerii sub 20 de ani, arată un nou studiu
Articolul anterior
La mulți ani! Bine ai venit, 2021! Cum spui „Un An Nou fericit” în alte limbi
Articolul următor