Copiii din școli și grădinițe vor fi obligați să poarte măști? Ce spune directorul ANSP Nicolae Furtună

Elevii claselor primare și preșcolari ar putea fi scutiți de obligația de a purta măști în instituțiile de învățământ. După cum a menționat directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, accentul trebuie pus pe distanțarea socială și igiena mâinilor.

separator

Și obligativitatea de a purta mănuși, la fel, ar putea fi revizuită, în situația în care instituțiile de învățânt vor asigura condiții de igienizare și dezinfectare a mâinilor, a mai spus șeful de la ANSP.

Copiii din instituțiile de educație timpurie și cei din clasele primare nu este real și nu este oportun să poarte măști. Accentul nu trebuie pus pe măști, dar trebuie de pus pe distanță și pe igiena mâinilor. Vom accentua și pe asta vom insista. Cât ține de purtatul mănușilor pentru școlari, poate să nu devină o obligativitate dacă asigurăm condiții pentru igiena mâinilor, pornind de la spălatul mâinilor cu apă caldă și săpun și condiții de dezinfectare a mâinilor, a declarat Nicolae Furtună.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a elaborat un proiect care conține recomandări privind măsurile de protecție, de organizare și menținerea a spațiilor publice, a programului școlar și condițiilor de distanțare fizică. Documentul, care este la etapa consultărilor cu reprezentanții Ministerului Sănătății și a organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, prevede ca elevii să poarte la ore măști și mănuși pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID-19.

sursa: www.radiochisinau.md

În Moldova urmează să ajungă încă un lot de 100.000 teste de Covid-19
Articolul anterior
Atenție, șoferi! Parcarea la intrarea în parcul Valea Morilor va fi interzisă
Articolul următor
Alte articole interesante