Copiii sunt cu adevărat mai deștepți decât părinții lor. Oamenii de știință au făcut o descoperire neobișnuită

Oamenii de știință de la Universitatea Brown, SUA, au efectuat un experiment și au descoperit că copiii sunt mult mai ageri decât adulții la primirea și procesarea informațiilor, atunci când vine vorba de ceva nou pentru ei, scrie Daily Mail.

папа, сын, мальчик, ребенок

Dacă copilul tău poate face ceva mai bine decât tine, nu te descuraja. Se pare că cei mici învață mai bine ceva nou decât adulții.

Pentru studiul lor, cercetătorii au recrutat 14 adulți cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani și 13 copii cu vârsta cuprinsă între 8 și 11 ani. Au vrut să afle dacă copiii au vreun avantaj în obținerea și asimilarea de noi informații față de adulți.

Cercetările anterioare au arătat că acidul gamma-aminobutiric (GABA) (un neurotransmițător, adică un intermediar pentru schimbul de semnale între neuronii creierului) joacă un rol important în memorie și învățare atât la copii, cât și la adulți.

În noul studiu, oamenii de știință au vrut să studieze modul în care concentrația sa în creierul nostru se schimbă în timpul învățării și cum diferă la adulți și la copii. Potrivit lui Takeo Watanabe de la Universitatea Brown, multe dintre funcțiile comportamentale și cognitive ale creierului copiilor nu sunt încă pe deplin formate, dar, în general, copiii nu sunt inferiori în abilitățile lor față de adulți.

Dimpotrivă, în ceea ce privește învățarea vizuală, îi excelează. În timpul experimentului, oamenii de știință le-au cerut tuturor participanților, atât adulți, cât și copii, să se uite la anumite imagini care se schimbau frecvent. Voluntarii au trebuit să găsească diferențe semnificative între imagini aproape identice.

Procesul a fost urmărit de oamenii de știință care au scanat cortexul vizual al creierului, cel în care sunt procesate informațiile vizuale. S-a dovedit că nivelul de GABA la copii în acel moment a crescut și a rămas ridicat după experiment. Dar nivelul de GABA nu s-a schimbat în niciun fel la adulți în acest moment.

девочка, ребенок, книга, чтение

Potrivit oamenilor de știință, acest neurotransmițător i-a ajutat pe copii să memoreze informații noi mai rapid și mai eficient, astfel încât să poată reveni la ele mai târziu. Și asta în ciuda deficiențelor pe care copiii le au în comparație cu adulții în ceea ce privește atenția și alte funcții cognitive.

„Rezultatele noastre indică faptul că GABA joacă un rol cheie în îmbunătățirea performanței de învățare a copiilor”, spune Watanabe.

Oamenii de știință speră că noile date vor încuraja părinții și profesorii să ofere copiilor mai multe oportunități de a învăța noi abilități, deoarece ei le pot învăța mai ușor la anumite vârste.

Violența obstetricală e tot o violență!

Sarcina și nașterea ar trebui să fie o perioadă cu amintiri frumoase pentru fiecare femeie. Dar, pentru multe femei aceasta poate fi însoțită de momente de suferință, umilire și traumă. Violența obstetricală, sau umilirea femeilor în maternități, este un fenomen încă întâlnit în multe regiuni ale lumii. Violența obstetrică poate lua diverse forme, printre care refuzarea îngrijirii, ignorarea nevoilor și durerilor femeilor, abuzul verbal, violența fizică, comportamentul dezumanizat și nepoliticos.

La nivel mondial, data de 25 noiembrie este dedicată conștientizării abuzurilor din maternități. La fiecare 25 noiembrie (ziua împotriva violenței față de femei), se încearcă prin intermediul campaniei ca vocea femeilor umilite în timpul nașterilor să fie auzită.

Câteva femei au mărturisit cum s-a manifestat violența obstetricală în cazul lor:

,,Închide gura! Nu mai urla și nu împinge! Știai ce făceai când făceai sex, iar acum vezi rezultatul?”

,,Lasă că ți-a fost și bine!”

,,Spune mulțumesc că ești vie și tu, și copilul”

,,Ți-a plăcut când l-ai făcut, acum taci și îndură!”

,,Nu ești prima care naște, stai și rabdă”

,,Ce urli în gura mare, te aude toată maternitatea”

,,Și ce dacă te doare, trebuia să te gândești la asta 9 luni în urmă”

,,Naște mai repede, că n-am timp”

Primul pas către stoparea practicilor abuzive și denigrante la naștere este informarea!

Fiica lui Bill Gates este însărcinată. Tânăra a publicat primele imagine cu burtica de gravidă

Jennifer Gates, fiica miliardarului american este însărcinată cu primul ei copil. În vârstă de 26 de ani, Jennifer este căsătorită cu Nayel, în vârstă de 31 de ani, iar peste câteva luni vor deveni părinți. Tânăra a postat prima imagine cu burtica de gravidă.

Jennifer Gates este însărcinată. Fiica lui Bill Gates a publicat prima imagine cu burtica de gravidă

Aceasta poartă o rochie lungă de mătase, care i-a scos în evidență burtica de gravidă. În aceeași poză apare și soțul ei, iar cei doi zâmbesc în timp ce erau îmbrățișați.

jennifer gates insarcinata

Jennifer a mai postat o poză în care apare singură, în timp ce își ținea mâna pe burtă. Melinda Gates, fosta soție lui Bill Gates a comentat la imaginile postat de fiica sa. „Nu aș putea fi mai încântată să-l cunosc pe acest micuț și să văd cum deveniți părinți’. 

jennifer gates

Acesta nu este primul nepot pe care Bill și Melinda îl au. Cei doi au divorțat anul trecut, după 27 de ani de căsnicie.

Jennifer Gates, fiica cea mare a miliardarului Bill Gates, confondatorul Microsoft, s-a căsătorit cu Nayel Nassar, un jocheu egiptean. Nunta a avut loc anul trecut, iar atât Bill Gates, cât și Mellinda Gates au participat la marele eveniment. Nunta celor doi îndrăgostiți a costat 2 milioande dolari.

Jennifer Gates a absolvit facultatea în cadrul Universității Standford, în 2018. Aceasta a obținut o diplomă în bilogie umană, după care a luat un an pauză. Ulterior, a urmat cursurile facultății de medicină. Fiica lui Bill Gates a făcut echitație încă de la vârsta de 6 ani.

jennifer si sotul ei
jennifer gravida

Gabriela Damir și soțul ei, Roman Burlaca, într-o ședință foto emoționantă înainte de nașterea fiului

Gabriela Damir și Roman Burlaca trăiesc una dintre cele mai palpitante etape din viața de cuplu. Tinerii îndrăgostiți urmează în curând să devină părinți pentru prima oară și au decis să imortalizeze clipele printr-o ședință foto la care au participat în doi. Fericit și emoționat, viitorul tătic își susține protector aleasa.

Emoțiile sunt intense în așteptarea bebelușului. Vitoarea mămică este dovada că în perioada sarcinii, femeia poate fi deosebit de elegantă și plină de senzualitate.

Concluzia unui nou studiu: Prea multă mâncare sărată crește nivelul de stres al organismului
Articolul anterior
Fără alcool pe stadioane în Qatar. Fanii sunt furioși pe decizia de ultimă oră a arabilor
Articolul următor