Copil fără creier, adus pe lume pentru a salva alți copii. Mama: „Am rezistat cu gândul la miracolul care îl va aduce pentru alte familii”

Krysta, în vârstă de 23 de ani, și iubitul sau Derek Lovett de 26 au devenit părinții unei fetițe care a trăit o săptămâna. Când Krysta era însărcinată în 18 săptămâni a aflat că micuța pe care o purta în burtă suferă de anencefalie, adică nu avea calotă craniană și implicit, nici creier.

separator

Speranța de viață a acestor bebeluși e de la câteva clipe până la câteva zile. Rylei Arcadia a întrecut toate așteptările trăind 7 zile.

„Imediat după naștere avea dificultăți în a respiră și am crezut că nu vom avea mult timp de petrecut împreună, dar nu a fost așa. După 45 de minute, au conectat-o la un monitor cardiac. Au mai trecut câteva ore și eram în șoc.

Am hrănit-o apoi cu formulă și lapte matern. Avea un temperament minunat. Nu plângea, ci își strâmba ușor fața… nimeni nu se aștepta să trăiască atât de mult. A fost minunată”, a declarat mama.

Cu toate că medicii i-au recomandat mamei să avorteze când au aflat de afecțiunea fătului, Krysta a refuzat. A preferat să ducă sarcina la termen, cu toate că știa că fetiță ei nu va trăi. A vrut că prin sacrificiul copilului ei, alți micuți să poată fi salvați.

„Păstrarea sarcinii a însemnat că putem să îi donăm organele, așa încât alte mămici să aibă șansa de a-și duce acasă bebelușii, chiar dacă noi nu vom putea face asta. Ea a fost sursă noastră de putere!

Am rezistat în toată perioada asta doar cu gândul la ea, la miracolul pe care îl va aduce pentru atâtea alte familii”, a adăugat mama. Așa a și fost. Moartea lui Rylei a salvat viețile altor 2 bebeluși.

„Ni s-a spus că dacă ducem sarcina la termen îi putem dona organele lui Rylei și vom putea să ne întâlnim cu copiii care le-au primit. În acel moment ne-am uitat unul la altul și am știut ce vrem să facem.

Poate că eu nu am putut să-mi iau bebelușul acasă, dar prin sacrificiul vieții ei am fi putut da fericirea altor mame de a-și strânge copiii la piept”, a adăugat tânăra.

Sursa

Acum 23 de ani, a născut septupleți, dar soțul a părăsit-o îndată după naștere. Cum arată astăzi femeia și copiii săi
Articolul anterior
Din cauza ambuteiajelor, o femeie din Chișinău a născut în ambulanță
Articolul următor
Alte articole interesante