Copilul şi sportul: ce sport şi la ce vârstă?!

Prin joc educi atât cultura sportului, cât şi deprinderile de a practica exerciţii fizice încă din copilărie. 

separator


Goma Daniela

,
Instructor: „Bio-Shape”

E demonstrat faptul că antrenamentele fizice la copii determină motivaţia învăţământului. Shapingul Iuny este un complex de exerciţii pentru copii care dezvoltă supleţea, rezistenţa şi elasticitatea micuţilor.

Ținută frumoasă încă din copilărie

Cu părere de rău, fizicul nostru are de suferit încă din copilărie, din cauza ţinutei incorecte la şcoală şi  a celei din faţa calculatorului. Pentru ca,  copilul tău să-şi fortifice de mic muşchii spatelui, astfel prevenind scolioza şi devierea de ţinută, trebuie să-l înveţi să practice sportul de la o vârstă fragedă.

Unica Shaping Club are grijă de sănătatea şi dezvoltarea corectă a copilului tău,  propunându-ţi  antrenamente uşoare şi distractive care îi vor oferi micuţului tău o stare psiho-emoţională pozitivă.

10 beneficiile ale sportului în viaţa piciului tău:

1. Practicarea sportului este foarte importantă în dezvoltarea şi creşterea copilului tău, îmbunătăţându-i sănătatea, atât sub aspectul fizic, cât şi psihic.

2. Sportul consolidează scheletul, fortifică inima şi plămânii, ajută copilul să-şi coordoneze mişcările corpului şi previne riscul obezităţii.

3. Sportul dezvoltă caractere frumoase şi spiritul de competiţie.

4. Îi ajută pe copii să aibă şi rezultate mai bune la învăţătură. În timpul activităţilor fizice, creierul se oxigenează mai bine şi astfel creşte capacitatea de înţelegere şi memorare.

5. Sportul accentuează arderile în organismi, eliberează energie, astfel copiii vor fi mai atenţi la ore şi se vor putea concentra mai uşor la studii.

6. Menţine o stare optimă de sănătate;

7. Contribuie la călirea organismului;

8. Formează anumite deprinderi igienice;

9. Dezvoltă trăsături morale şi de voinţă;

10. Îi face pe copii să aibă mai multă încredere în ei.

Ce vârstă are copilul tău şi ce sport ar putea practica:

– înot:  de la vârsta de 3-4 luni;

– patinaj artistic: de la vârsta de 3 ani;

– poate lua lecţii de dans sau judo: de la vârsta de 4 ani;

– baschet sau handball: de la vârsta de 5 ani;

– echitaţie: de la 5-6 ani;

– fotbal sau tennis: de la 6 ani;

– la vârsta de 6-8 ani copilul va prefera sporturile individuale: gimnastică, dans, schi, înot;

– shaping: 5-6 ani;

– după 8 ani vor fi preferate sporturile de coordonare şi opoziţie, individuale sau colective: tenis, arte marţiale, atletism, fotbal, baschet, handbal.

La 2-3 ani, copiii sunt prea mici pentru a practica un sport. Însă aceasta este vârsta ideală pentru a-i deprinde cu anumite mişcări precum alergatul, aruncarea şi prinderea mingii, săritul pe perne de aer etc. Odată deprinşi cu principiile de bază ale unui sport, în funcţie de abilităţile pe care le-au dezvoltat, între 4 şi 12 ani, copiii pot practica: fotbal, volei, tenis, hochei (pe role sau gheaţă), baschet, patinaj şi baseball.

Sportul înseamnă mişcare şi sănătate în viaţa micuţului tău!

Text: Cristina Mihalachi

 

Doina Sulac a născut un băiețel: ,,Am o fată și un băiat, Domnul m-a binecuvântat”

Doina Sulac a devenit mămică a doua oară! Artista a adus pe lume un băiețel sănătos.

Doina a făcut anunțul în această seară, 25 martie. Micuțul a venit pe lume la Institutul Mamei și Copilului.

Mămica fericită a publicat un mesaj duios pe pagina sa de facebook:

,,Am adus pe lume un băiețel!!! Sincere mulțumiri Institutului Mamei și Copilului din Capitală, pentru profesionalizm, în special Dlui director Sergiu Gladun care mi-a asistat nașterea prin cezariana. Recomand tuturor mamelor însarcinate să nască la acest spital public care dispune de condiții excelente, reparat și modernizat la cel mai înalt nivel de Guvernul României. Mulțumim, dragă Românie, pentru ajutorul acordat Moldovei. Am o fată și un băiat, Domnul m-a binecuvântat!!! 🙏❤️”, a menționat Doina Sulac.

În aceeași postare, artista a împărtășit cateva imagini în care își ține comoara la piept, dar și un filmuleț din sala de operație.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil şi stând în picioare
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil, stând în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi persoane în picioare

Doina Sulac mai are o fiică, pe nume Nicoleta, în vârstă de 17 ani.

În toamna anului 2022, artista s-a căsătorit cu iubitul ei, Isidor Tănase.

Felicitări părinților, multă sănătate familiei!

O femeie a născut într-un magazin din Piatra Neamț. Susține că nu știa că e însărcinată

O femeie în vârstă de 40 de ani a născut în toaleta unui magazin alimentar din Piatra Neamț, vineri, 24 martie.

Aceasta le-a spus cadrelor medicale ajunse la fața locului că nu știa că este însărcinată, a transmis Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Neamţ.

„Sarcina nu era luată în evidenţă. Pacienta susţine că nu ştia că este însărcinată. A născut în toaleta „Cherhana Precista” un băiețel de aproximativ 3 kilograme”, au declarat reprezentanţi ai SAJ Neamţ, conform Agerpres.

Pacienta şi nou-născutul au fost preluaţi de un echipaj şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, secţia Obstetrică-Ginecologie.

Interpreta Luciana Spînu a născut: ,,O dată semnificativă și puternica emoțional pentru mine”

Interpreta Luciana Spînu a devenit mămică a doua oară. Ieri, 23 martie, ea a adus pe lume un băiețel sănătos. Soția regretatului muzician Dorin Ieșeanu a făcut anunțul astăzi, pe pagina sa de socializare, mărturisind că micuțul a venit pe lume ,,într-o dată semnificativă și puternică emoțional” pentru ea.

Tânăra interpretă Luciana Spînu a dezvăluit detalii despre relația cu  actualul său partener de viață | Unica.md

,,E minunat cum ne poate uimi Universul!
❤️❤️❤️ 23.03.23 ❤️❤️❤️
A venit pe lume copilașul nostru minune.
Mult mai devreme decât ne-am așteptat, însă a ales o dată semnificativă și puternică emoțional pentru mine. Nu o să intru în detalii pentru că cine trebuie înțelege despre ce vorbesc.
Va îmbrățișez pe toți cei cu inima curată și sinceră și vă mulțumesc pentru că ne sunteți alături în cele mai grele, dar și în cele mai deosebite momente din viața noastră.
,, Câinii latră, ursul merge”, iar îngerul nostru de sus ne este mereu protector!
Apropo, nu uitați că omul dă ce are-n suflet!
Nu uitați să fiți buni și să trăiți fiecare clipa, pentru că nu știm niciodată ce surprize ne pregătește viata. Mulțumesc celor ce își fac griji pentru noi… suntem bine…”, a dezvăluit interpreta, pe Instagram.

În urmă cu doi ani, pe 24 martie 2021, Luciana Spînu a rămas singură, cu un copil de doar câțiva anișori. Soțul interpretei, muzicianul Dorin Ieșeanu, s-a stins la doar 33 de ani, în urma complicațiilor cauzate de Covid-19.

După o durere imensă, interpreta și-a dat o nouă șansă pentru ea și fiul ei, Stelian. Mai jos, video emoționant publicat de tânăra mămică:

Dan Bittman nu e bărbatul unei singure femei: „De ce ar trebui să fiu? Aşa e modern mai nou?”
Articolul anterior
Copilul şi sportul: ce sport şi la ce vârstă?!
Articolul următor