Coronavirus: câți elevi germani s-au infectat la școală

Pentru copiii din oraşul german Hamburg riscul să contracteze Covid-19 a fost de patru ori mai mare în timpul unor adunări private decât la şcoală. Despre aceasta arată o analiză a cazurilor de infectare cu noul coronavirus realizată între lunile august şi octombrie.

separator

Autorităţile şcolare din Hamburg au declarat că 78% dintre cei 372 de copii infectaţi cu COVID-19 între vacanţa de vară şi cea de toamnă au contractat noul coronavirus în afara şcolii, iar şansele de îmbolnăvire se înjumătăţesc în cazul copiilor sub 12 ani faţă de cei mai mari.

Multe şcoli au înregistrat o singură infectare în termen de 10 zile, sugerând că este puţin probabil ca elevul afectat să răspândească noul coronavirus colegilor de clasă.

Majoritatea copiilor au fost infectaţi acasă, la petreceri sau alte adunări private.

Dintre cele 472 de şcoli din Hamburg, 171 au înregistrat cazuri de COVID-19, însă doar 23 dintre acestea au înregistrat mai multe cazuri de infectări.

Pe măsură ce numărul cazurilor de coronavirus a crescut din nou în Europa, Germania a impus pe 2 noiembrie un lockdown de o lună, închizând baruri şi restaurante, însă menţinând deschise şcolile şi magazinele.

Şeful Institutului Robert Koch, Lothar Wieler, a declarat joi că există în prezent 475 de focare de COVID-19 în şcoli şi peste 100 în grădiniţe.

sursa: www.agerpres.ro

Studiu nou: Cât timp ar putea fi contagios un pacient infectat cu noul coronavirus
Articolul anterior
Amenzile pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid vor fi micșorate
Articolul următor
Alte articole interesante