Coronavirus la copii: ce nu trebuie să facă părinții dacă cei mici sunt infectați

Copiii fac cele mai ușoare forme de Covid-19, iar în cazul lor, la fel ca la adulți, nu există un standard de tratament. Medicamentele sunt administrate în funcție de gravitatea bolii. Un medic are câteva sfaturi pentru părinți, în cazul în care cei mici se infectează.

separator

,,Marea majoritate dintre copii sunt diagnosticați pentru că au o maladie severă, DIFERITĂ de COVID-19, într-un scenariu ce impune spitalizarea”, afirmă medicul pediatru Mihai Craiu, pe pagina de facebook „Spitalul virtual pentru copii”.

,,Chiar dacă infecția cu SARS-CoV-2 evoluează ușor la majoritatea copiilor, cei având comorbiditați vor fi la fel de expuși riscurilor, ca și adulții ce au maladii similare.

Deoarece mulți copii au părinții depistati pozitiv, este important să știm ce trebuie făcut cu un copil asimptomatic.

Chiar dacă este testat pozitiv copilul, un asimptomatic sau având o formă minoră de boală, NU TREBUIE tratat „preventiv” cu nimic. Zice protocolul Societații Italiene de Infecții Pediatrice (cel mai nou, din țara UE unde chiar au fost mulți copii depistați).

Un copil asimptomatic dupa contact cu un părinte bolnav, COVID+, nu primește profilactic antibiotice. Este complet INTERZISĂ administrarea de azitromicină sau altele, mai ales fără consult medical”, mai spune medicul.

Există tendința inutilă de a administra copiilor antibiotice în Covid-19. Dacă mulți copii sunt tratați nerațional, pot dezvolta rezistență la antibiotice.

,,Dacă copilul este pozitiv asimptomatic – nu i se dă tratament de susținere și nici antiviral.

Copilul cu o formă medie de coronavirus – febră, astenie, simptome respiratorii: doar antitermice, la febră peste 38 grade C.

Abia în formele moderat-severe și numai la spital se acționează cu oxigen, perfuzii și antitermice. Medicația “de atac” e lăsata strict în seama medicului curant.

13 lucruri mai puțin știute despre Joe Biden, noul președinte american
Articolul anterior
Angela Merkel a anunțat cât timp vor exista restricţii în Germania
Articolul următor
Alte articole interesante