Coșmarul unei mămici al cărei bebeluș s-ar fi intoxicat în vacanță în Egipt

Clipe de coșmar pentru o familie de moldoveni cu copil mic, care au mers în vacanță în Egipt. Cuplul povestește că a fost cazat la un hotel de cinci stele cu condiții bune la prima vedere, însă după câteva zile, bebelușul lor de un an s-a ales cu toxiinfecție alimentară, după ce a fost hrănit cu bucatele servite la hotel, povestește mama.

,,Starea de sănătate a copilului s-a înrăutățit brusc, cu simptome de vomă, febră de până 39,3, însă nimeni nu i-a acordat asistență medicală primară, întrucât administrația hotelului nu dispune de personal medical.

„Ce doresc să va spun tuturor, medici în Egipt nu sunt. Nu vă așteptați cineva să va ajute, medicul din hotel a cerut 120 de dolari doar să se uite la copil, (medic general) de pe asigurare au spus că vin, însă mă internează tot cu copil. Clar, că nicio varianta nu m-a aranjat știind ce condiții au ei și încă în pandemie, plus că spitalul era în alt oraș.

Așa că două nopți fără gram de somn m-am rugat la Domnul să ajung cu copilul acasă. Nu va pot redă ce stres am avut eu și întreaga familie, cred că vom avea nevoie de mult timp să ne restabilim. Am întâlnit la recepție o familie de belaruși care țipau să acorde asistență la 3 maturi și câțiva copii intoxicați cu mâncare”, a relatat mama copilului pe rețelele de socializare. Femeia le-a recomandat moldovenilor care au planificat totuși o călătorie în Egipt să-și asigure de acasă trusa de medicamente necesare pentru situațiile neprevăzute.

„Gândiți-vă de 1000 de ori înainte să porniți în așa o țară cu copilași mici și chiar dacă deja totul e pus la punct, luați cu voi: termometru; pliculețe (reghidron); paracetamol, ibuprofen, nurofen, sprey nazal, cărbune, bipanten (liniștire arsuri). Asta e un mic arsenal care trebuie să îl aveți. În Egipt sunt medicamente însă sub alte denumiri și nu vrei să riști și mai tare”, a mai menționat femeia.

sursa: www.noi.md

Belarus interzice cetățenilor săi să iasă din țară
Articolul anterior
Primăria Chișinău a deschis 13 tabere cu sejur de zi pentru copii. Programul activităților și prețurile
Articolul următor
Alte articole interesante