Crește numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 în rândul copiilor. 2 micuți sunt în stare gravă

Crește numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 în rândul copiilor. Numai în ultima săptămână, peste 950 de micuți din toată țara au fost confirmați pozitiv la noul tip de coronavirus.

Declarațiile au fost făcute de către ministra Sănătății, Ala Nemerenco. Între timp, peste 130 de clase din școlile din Capitală sunt în carantină, transmite Tv8.md.

„La momentul de față, avem doi copii într-o stare mai gravă. Nu sunt la ventilare. În rest, avem o creștere a numărului îmbolnăvirilor la copii.”

Totuși, în cazul copiilor, boala se manifestă, de obicei, în formă ușoară, susține Ala Nemerenco. Chiar și așa, ministra Sănătății nu a vorbit și despre acțiunile pe care ar planifica să le întreprindă autoritățile în cazul în care numărul infectărilor în rândul copiilor va continua să crească. Între timp, paturile din unele spitale sunt deja ocupate.

„Aici, la Spitalul Clinic Republican pentru copii ”Emilian Coțaga”, toate cele 18 locuri destinate copiilor infectați cu COVID sunt ocupate. Vicedirectorul instituției a spus că 16 dintre acestea au fost reactivate ieri, iar pacienții care se tratează în prezent aici au vârsta cuprinsă între o lună și 18 ani.”

Restaurantul celor trei moldoveni din China a primit din nou platoul Michelin
Articolul anterior
Un cutremur puternic de 6 grade pe Richter s-a produs în Australia
Articolul următor
Alte articole interesante