Cum arată la 11 ani fetiţa care trăieşte cu inima în afara pieptului. Medicii nu i-au dat nicio şansă, dar ea a crescut și a devenit un copil normal

O fetiță de 11 ani trăieşte cu inima în afara cutiei toracice, așa s-a născut. Medicii nu i-au dat nicio șansă, dar, spre uimirea tuturor, fetița a crescut și s-a dezvoltat normal.

Virsaviya Borun-Goncharova are deja 11 ai, deşi medicii din Rusia nu i-au dat şanse de supravieţuire prea mari după ce a venit pe lume. Micuţa s-a născut cu inima în afara cutiei toracice, urmare a sindromului Cantrell cu care a fost diagnosticată.  Sindromul Cantrell este o afecţiune genetică congenitală extrem de rară, cu localizare toraco-abdominală.

Inima fetiței este de mărimea unui pumn, poate fi observată cum bate, fiind acoperită doar de un strat subţire de piele. 

Părinţii ei au depus eforturi mari, au discutat cu multe clinici din diferite ţări pentru a vedea dacă este posibilă o operaţie. Multe spitale au refuzat să-şi asume riscul unei intervenţii chirugicale. 

Cu toate acestea, Virsaviya este un copil vesel, mereu cu zâmbetul pe buze și pare să fie atrasă de modă. 

Mama micuţei de 11 ani a povestit prin ce a trecut chiar de la naşterea ei: „Doctorii mi-au spus că fiica mea va muri în timpul sarcinii sau al naşterii. (…) Este miraculoasă aşa cum este. Este una la un milion”, spune aceasta.

Fetiţa are grijă să poarte o vestă specială care să îi protejeze inima. De asemenea, Virsaviya are nevoie de un concetrator de oxigen atunci când este activă din punct de vedere fizic, pentru a-i menţine saturaţia de oxigen peste 85 la sută. Este frumoasă, are părul lung şi e conştientă de starea ei:  „Câteodată îmi este greu deoarece nivelul meu de oxigen este scăzut şi mă simt ameţită, dar iubesc să stau activă şi să cânt şi să dansez cu prietenii mei. Anul acesta a fost plictisitor dar măcar a fost drăguţ timpul petrecut cu fratele meu. Primesc multe mesaje de încurajare de la fanii mei pe Instagram, care-mi spun că sunt o inspiraţie pentru ei. Inima mea este diferită, dar mă face unică şi îmi place acest lucru”, declară Virsaviya.

sursa: www.okmagazine.ro

Încă 15 persoane au pierdut lupta cu noul Coronavirus, pe parcursul ultimelor 24 de ore
Articolul anterior
A murit Nathalie Delon, actriţa pentru care Alain Delon a renunţat la Romy Schneider
Articolul următor
Alte articole interesante