Cum să ai o sarcină activă și cum să te alimentezi corect în perioada sarcinii: webinar și antrenament gratuit pentru graviduțe!

Sarcina este una dintre cele mai minunate perioade din viața unei femei. În această perioadă deosebită, fiecare viitoare mămică își dorește pentru copilul său tot ce este mai bun din lume: o sarcină cu o experiență plăcută, dezvoltarea sănătoasă a bebelușului, dar și o naștere ușoară. Dacă ești viitoare mămică, cu siguranță, știi că alimentația echilibrată și activitatea fizică regulată în perioada sarcinii oferă beneficii importante.

separator

Vrei să te bucuri de o sarcină sănătoasă, ușoară și activă?

Centru Online de Nutriție și Sport GalinaTomas.com te invită la WEBINARUL GRATUIT pentru însărcinate, care va avea loc pe 17 noiembrie!

În cadrul webinarului vei afla tot ce trebuie să știi despre alimentația corectă în timpul sarcinii și exercițiile fizice recomandate pentru graviduțe – toate aceste beneficii le oferă Cursul de Nutriție și Sport pentru însărcinate, lansat de Centrul Online de Nutriție și Sport!

Totodată, în cadrul webinarului, fiecare viitoare mămică va putea participa la un antrenament gratuit pentru însărcinate!

Centrul Online de Nutriție și Sport a pregătit și o surpriză pentru participante, iar despre aceasta vei afla tot în cadrul webinarului!

Înscrie-te chiar acum la WEBINARUL GRATUIT pentru a beneficia de o mulțime de sfaturi utile și un antrenament special cu exerciții fizice pentru graviduțe!

Cursul de Nutriție și Sport pentru însărcinate este accesibil din orice colț al lumii!

Cursul pentru Însărcinate pune la dispoziție toate instrumentele necesare pentru a avea o alimentație sănătoasă și o pregătire fizică corectă pe perioada sarcinii, monitorizează greutatea și parametrii corporali pe tot parcursul sarcinii. Cursul include 5 întâlniri pe săptămână în format online, ceea ce conferă graviduțelor siguranță și confort maximal în desfășurarea activităților zilnice.

În cadrul întâlnirilor online vei afla cum să reduci toxicoza din timpul sarcinii și cum să elimini crampele musculare (una dintre cele mai frecvente probleme în timpul sarcinii). Alături de instructorul de sport calificat, fiecare graviduță efectuează exerciții de respirație, exerciții pentru pregătirea bazinului și mușchilor perineali pentru travaliu, dar și alte exerciții utile. Află mai multe detalii în video-ul de mai jos!

Alimentația corectă și sportul în timpul sarcinii contribuie la controlul greutății corpului, dezvoltarea armonioasă a bebelușului și prevenirea complicațiilor în timpul sarcinii și travaliului. Exercițiile în timpul sarcinii îmbunătățesc circulația sanguină la nivelul placentei, te ajută să ai un somn bun, elimină anxietatea, reduc durerile de spate și riscul de diabet gestațional, îmbunătățesc drenajul limfatic și previn apariția edemelor la nivelul picioarelor. Și, nu în ultimul rând, exercițiile pregătesc corpul pentru o naștere ușoară și o recuperare rapidă post-partum. Fii în formă și bucură-te de o sarcină sănătoasă!

Angajații care amenajează creșe la locul de muncă ar putea primi plăți de la stat

Angajații care vor dezvolta servicii alternative de îngrijire a copiilor angajaților ar putea primi plăți de la stat pentru compensarea costurilor. Într-o inițiativă legislativă se propune ca aceste plăți să constituie până la 2 500 de lei lunar pentru fiecare copil cu vârsta de sub trei ani, transmite IPN.

Angajatorii din Moldova vor avea dreptul să deschidă creșe pentru micuții  salariaților | Unica.md

Este vorba despre o inițiativă legislativă pentru dezvoltarea serviciilor alternative de îngrijire a copiilor angajaților a fost înaintată de președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Dan Perciun. Potrivit lui, propunerea ține cont de practicile reușite ale altor state privind facilitarea procesului de creare a locurilor de muncă prietenoase părinților.

În acest scop urmează a fi adaptate mai multe legi, inclusiv Codul fiscal, Legea privind sistemul public de asigurări sociale, Legea cu privire la mărimea, modul și termenele de achitare a primelor de asigurare obligatorie de asistență medicală.

Inițiativa legislativă urmează să contribuie la reducerea decalajului de gen pronunțat care există pe piața muncii din Republica Moldova și, în majoritatea cazurilor, se reflectă negativ asupra femeilor. Introducerea facilităților ar permite angajatorilor și angajaților să valorifice munca feminină și să contribuie la creșterea economică generală prin implicarea plenară a femeilor, se arată în nota informativă a proiectului.

Proiectul a fost avizat de către Comisia parlamentară economie, buget și finanțe. După examinarea în celelalte comisii permanente, inclusiv Comisia protecție socială, sesizată în fond, inițiativa legislativă va fi dezbătută în plen.

Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA. 22 de săli de naștere din maternitățile din Chișinău, Bălți, Cahul, Edineț, Ceadîr-Lunga, Comrat, Chișinău vor fi echipate complet

Echipament de ultimă generație în domeniul obstetricii și ginecologiei a ajuns în Republica Moldova cu suportul UNFPA Moldova.

Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPAFoto: UNFPA

Acesta va fi distribuit în nouă instituții medicale din întreaga țară.

Astăzi, o parte din echipamentul medical pleacă spre Institutul Mamei și Copilului, cea mai mare maternitate din țară, unde anual se nasc circa 6.000 mii de copii.

Institutul va fi dotat cu lămpi performante pentru sălile de operație, mese de operație, echipament necesar pentru anestezie, dar și pentru monitorizarea stării mamei și a copilului la naștere.

„Instituția a fost deschisă în anii 80 ai secolului trecut și trebuie să constatăm faptul că sunt dispozitive care la moment lucrează chiar din anul 1982. Astăzi am primit echipament medical pentru săli de naștere și săli de operație.

Acest echipament este foarte important pentru nașterea în condiții sigure pentru pacienții care vin în instituția noastră. Am primit aparatele monitoare de supraveghere intrauterină a copiilor și sigur că acest echipament este foarte important și vital pentru noi”, a declarat Sergiu Gladun, directorul Institutului Mamei și Copilului din Chișinău.

Valoarea echipamentului procurat pentru Institutul Mamei și a Copilului este de 525 de mii de dolari SUA și este destinat pentru dotarea secției de naștere, a sălii de operație și a unității de terapie intensivă pentru mamă și nou-născut.

Acum, pacientele care vor ajunge în sălile de naștere vor beneficia de condiții mult mai bune, spun medicii.

Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA

„Trebuie să înțelegem că este foarte important să utilizăm în timpul nașterii echipamentul corespunzător. Din acest punct de vedere, scaunele de naștere pe care le-am primit astăzi sunt pur și simplu cosmos. Sunt mult mai bune decât cele pe care le foloseam până acum, pe care le-am primit încă în 1982, când a fost inaugurat Institutul”, menționează Ruslan Samoilenco, șeful secției nr. 1 de obstetrică din cadrul Institutului Mamei și Copilului.

Dincolo de dotarea cu echipamentul de resuscitare, instituțiile medicale primesc echipament auxiliar, care îmbunătățește calitatea serviciilor medicale, oferă siguranță și salvează timpul atât de prețios în cazurile de urgență.

„Avem nevoie de brancarde așa cum am avea nevoie de aer. Brancarda (targa) de până acum trebuia ținută în mâini, ca să nu cadă pacientul. Suntem foarte bucuroși și de echipamentul dat, și de brancardă”, spune Lilia Razborschi, moașă superioară din cadrul Institutului Mamei și Copilului.

Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA

Echipamentul de ultimă generație a fost procurat de către Fondul ONU pentru Populație (UNFPA) Moldova, cu suportul financiar al Guvernului Statelor Unite ale Americii, pentru a acoperi necesitățile femeilor din R. Moldova și ale celor refugiate din Ucraina. Valoarea lotului de echipamente este de 1,8 mln USD.

Una dintre prioritățile de top ale UNFPA este sănătatea femeilor și a viitoarelor mame, în special în aceste timpuri grele de criză.

Ca parte a răspunsului umanitar, de la începutul acestui an, UNFPA a livrat medicamente și echipamente pentru sănătatea sexuală și reproductivă către 41 de instituții medicale din țară.

Pe parcursul următoarelor două luni, UNFPA va echipa complet 22 de săli de naștere în maternitățile din Bălți, Cahul, Edineț, Ceadîr-Lunga, Comrat, Chișinău.

Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA
Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA
Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA
Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA
Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA
Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA
Femeile din Moldova vor naște în condiții mai bune, grație UNFPA

Comorile familiei! Actrița Daniela Burlaca a publicat imagini rare cu cele două fiice ale sale

Actrița Daniela Burlaca, fondatoarea teatrului Geneza Art, a devenit mămică pentru a doua oară în urmă cu câteva luni. Actorii Daniela Burlaca și Iurie Gologan au devenit pentru a doua oară părinți de fetiță. O surpriză cu mari emoții pentru părinți, cea mică venind pe lume ca un dar scump.

Recent, artista a publicat pe pagina sa de Instagram câteva imagini rare cu cele doua fiice ale sale: Milisa-Alexandrina, în vârstă de 13 ani și Salma-Maria, în vârstă de 6 luni.

„Despre surioare și despre diferența de vârstă, pot vorbi ca despre o viață plină de iubire și sens”, a menționat actrița într-un InstaStories. Imaginile au topit inimile internauților!

Artista Emerită a Republicii Moldova, Daniela Burlaca formează un cuplu cu actorul Iurie Gologan deja de 15 ani. Cei doi cresc împreună doi copii.

Video! Președintele ales Maia Sandu, primul interviu în limba engleză oferit pentru Euronews
Articolul anterior
564 cazuri de Covid-19, confirmate în ultimele 24 ore
Articolul următor