Cum să calmăm un bebeluș agitat

Bebelușii plâng din diferite motive. Prin plâns, copilul încearcă să se exprime. Plânsul este una din modalităţile sale de a comunica, de a vă atrage atenţia: îi este foame, îi este foarte cald sau frig, scutecele sunt umede sau murdare, îi este somn sau, pur şi simplu, vrea atenţie şi afecţiune etc.

Veți învăța în timp să ghiciți cauzele plânsului copilului Dumneavoastră. Dacă un copil agitat nu poate fi alinat, cauza poate fi colica.

Ce este colica sugarilor?

Colica este o noțiune folosită pentru a caracteriza starea bebelușilor sănătoși, care plâng mult și greu se liniștesc. Timp de câteva ore, copilul ţipă, se zvârcolește, îndoaie genunchii spre piept, îşi strânge pumnişorii. Cauza exactă a colicilor nu este cunoscută, iar specialiştii iau în considerație mai multe teorii, menționând, printre factorii declanşatori, alimentaţia excesivă sau insuficientă, alergiile, organizarea neadecvată a mediului (de exemplu, supraîncălzirea), comunicarea insuficientă dintre mamă şi bebeluş. Nimeni nu știe sigur ce cauzează colica, dar ea poate fi explicată de o imaturitate a sistemului digestiv. În general, bebelușii cu colici vor fi agitați, dar vor continua să adauge în greutate și să se dezvolte în mod normal. De regulă, colicile trec de la sine spre vârsta de 3 luni.

Pentru combaterea disconfortului bebelusului, cauzat de acumulare de gaze (colica sugarului), puteți administra: 

Espumisan® – se eliberează fără prescriptie medicală și conține substanța activă Simeticona, care nu se absoarbe din sistemul digestiv al bebelușului și se elimină nemodificată după trecerea prin tractul gastro-intestinal; gazele eliberate pot fi apoi absorbite prin peretele intestinal sau eliminate prin peristaltismul intestinal.

Espumisan® are aromă de banană, nu conține glucoză, lactoză, coloranți sau parabene. Espumisan® trebuie agitat înainte de administrare. Dozarea corectă este importantă: la sugari se administrează câte 25 picături (echivalent 1 ml) Espumisan L 40 mg/ml la fiecare biberon, înainte sau după fiecare alăptare sau 5-10 picături Espumisan 100 mg/ml la fiecare biberon sau înainte de fiecare alăptare. Administrarea unei cantități prea mari de Espumisan® nu cauzează un efect negativ. Chiar și cantități mari sunt bine tolerate fără a provoca probleme. Substanța activă, simeticona, produce dezintegrarea spumei din tractul gastro-intestinal printr-o acțiune de natură fizică.

Modalități de calmare a unui bebeluș agitat:

• Fiţi calm(ă), pentru a transmite această stare şi copilului.

• Schimbaţi poziţia bebeluşului, luaţi-l în braţe, cu burtica pe umărul Dumneavoastră, dacă bebelușul Dvs. merge la culcare, nu uitați să-l așezați întotdeauna în pătucul lui pe spate.

• Distrăgeţi-i atenţia cu diverse manipulări (legănatul în cărucior, înfăşatul temporar, un masaj uşor). Mișcările calmante amintesc bebelușilor mișcările pe care le-au simțit în uter.

• Porniți un sunet calmant. Sunetele care amintesc de faptul că bebelușii s-au aflat în interiorul uterului pot fi liniștitoare. Descărcați aplicație pentru telefoane mobile ,,Cutiuta muzicala pentru bebelusi de la Espumisan® care va liniști copilul dvs. și îl va ajuta să doarmă liniștit!

Notă: Acesta este un medicament. Acest medicament se eliberează fără prescripție medicală. Citiți cu atenție prospectul. Dacă apar manifestări neplăcute, adresaţi-vă medicului sau farmacistului. Nr. de înregistrare Espumisan® L 40 mg/ml 23192 din 05.01.2017, Espumisan® 100 mg/ml 25721 din 03.09.2019. Codul materialului MD-ESP-25-2019-v01_web din 09.09.2019

Berlin-Chemie AG Berlin Sucursala Chisinau Republica Moldova, Chișinău, MD-2012, str. Alexandru cel Bun 85, Tel.: (+373 22) 21 25 58; (+373 22) 24 33 95; Fax: (+373 22) 24 42 84;

Doina Sulac a născut un băiețel: ,,Am o fată și un băiat, Domnul m-a binecuvântat”

Doina Sulac a devenit mămică a doua oară! Artista a adus pe lume un băiețel sănătos.

Doina a făcut anunțul în această seară, 25 martie. Micuțul a venit pe lume la Institutul Mamei și Copilului.

Mămica fericită a publicat un mesaj duios pe pagina sa de facebook:

,,Am adus pe lume un băiețel!!! Sincere mulțumiri Institutului Mamei și Copilului din Capitală, pentru profesionalizm, în special Dlui director Sergiu Gladun care mi-a asistat nașterea prin cezariana. Recomand tuturor mamelor însarcinate să nască la acest spital public care dispune de condiții excelente, reparat și modernizat la cel mai înalt nivel de Guvernul României. Mulțumim, dragă Românie, pentru ajutorul acordat Moldovei. Am o fată și un băiat, Domnul m-a binecuvântat!!! 🙏❤️”, a menționat Doina Sulac.

În aceeași postare, artista a împărtășit cateva imagini în care își ține comoara la piept, dar și un filmuleț din sala de operație.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil şi stând în picioare
Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, copil, stând în picioare şi interior
Ar putea fi o imagine cu 5 persoane şi persoane în picioare

Doina Sulac mai are o fiică, pe nume Nicoleta, în vârstă de 17 ani.

În toamna anului 2022, artista s-a căsătorit cu iubitul ei, Isidor Tănase.

Felicitări părinților, multă sănătate familiei!

O femeie a născut într-un magazin din Piatra Neamț. Susține că nu știa că e însărcinată

O femeie în vârstă de 40 de ani a născut în toaleta unui magazin alimentar din Piatra Neamț, vineri, 24 martie.

Aceasta le-a spus cadrelor medicale ajunse la fața locului că nu știa că este însărcinată, a transmis Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Neamţ.

„Sarcina nu era luată în evidenţă. Pacienta susţine că nu ştia că este însărcinată. A născut în toaleta „Cherhana Precista” un băiețel de aproximativ 3 kilograme”, au declarat reprezentanţi ai SAJ Neamţ, conform Agerpres.

Pacienta şi nou-născutul au fost preluaţi de un echipaj şi transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, secţia Obstetrică-Ginecologie.

Interpreta Luciana Spînu a născut: ,,O dată semnificativă și puternica emoțional pentru mine”

Interpreta Luciana Spînu a devenit mămică a doua oară. Ieri, 23 martie, ea a adus pe lume un băiețel sănătos. Soția regretatului muzician Dorin Ieșeanu a făcut anunțul astăzi, pe pagina sa de socializare, mărturisind că micuțul a venit pe lume ,,într-o dată semnificativă și puternică emoțional” pentru ea.

Tânăra interpretă Luciana Spînu a dezvăluit detalii despre relația cu  actualul său partener de viață | Unica.md

,,E minunat cum ne poate uimi Universul!
❤️❤️❤️ 23.03.23 ❤️❤️❤️
A venit pe lume copilașul nostru minune.
Mult mai devreme decât ne-am așteptat, însă a ales o dată semnificativă și puternică emoțional pentru mine. Nu o să intru în detalii pentru că cine trebuie înțelege despre ce vorbesc.
Va îmbrățișez pe toți cei cu inima curată și sinceră și vă mulțumesc pentru că ne sunteți alături în cele mai grele, dar și în cele mai deosebite momente din viața noastră.
,, Câinii latră, ursul merge”, iar îngerul nostru de sus ne este mereu protector!
Apropo, nu uitați că omul dă ce are-n suflet!
Nu uitați să fiți buni și să trăiți fiecare clipa, pentru că nu știm niciodată ce surprize ne pregătește viata. Mulțumesc celor ce își fac griji pentru noi… suntem bine…”, a dezvăluit interpreta, pe Instagram.

În urmă cu doi ani, pe 24 martie 2021, Luciana Spînu a rămas singură, cu un copil de doar câțiva anișori. Soțul interpretei, muzicianul Dorin Ieșeanu, s-a stins la doar 33 de ani, în urma complicațiilor cauzate de Covid-19.

După o durere imensă, interpreta și-a dat o nouă șansă pentru ea și fiul ei, Stelian. Mai jos, video emoționant publicat de tânăra mămică:

Andreea Marin a făcut primele declarații după ce fiica ei a avut Covid-19
Articolul anterior
O jurnalistă de la noi se arată nedumerită: ,,Totul în țară activează și numai școlile s-au închis”
Articolul următor