Cum se descurcă Angelina Jolie, o mamă singură cu 6 copii

După despărțirea cu scandal de Brad Pitt, în 2016, actrița în vârstă de 43 de ani a preluat toată responsabilitatea creșterii copiilor. În condițiile în care are mereu un program încărcat, vedeta are grijă ca toți cei șase copii să fie fericiți, le face toate poftele, dar se asigură că ei învață și știu cum să se poarte.

separator
Actrița are mereu grijă să se distreze cu fiii ei, Maddox (17 ani), Pax (15 ani), Zahara (14 ani), Shiloh (12 ani) și gemenii Knox și Vivienne (10 ani). „Copiii sunt viața ei”, a declarat o sursă pentru ultimul număr al revistei UsWeekly, adăugând că „fiecare zi este o nouă aventură” pentru cei șapte care locuiesc pe o proprietate de 25 de milioane de dolari din Los Angeles, scrie în www.eva.ro.

Sursa citată a mai spus că Angelina e un părinte bun, căruia îi este foarte greu să le spună „nu” copiilor săi. „Le face toate nazurile și vrea să le dea tot ce vor”, a dezvăluit persoana respectivă. Pe de altă parte, actrița are grijă ca ei să nu exagereze și nu vrea să-i vadă stând toată ziua în fața televizorului: „Dacă unul dintre ei este interesat de ceva, ea se ocupă ca să-l ajute. Dacă vrea să picteze, se duc și cumpără ce le trebuie”, a povestit sursa.

Angelina ține mult la educația copiilor săi, astfel că ea le încurajează interesul pentru diverse domenii și talentul. Pe Pax l-a dus la ore de box, pe Zahara la arte marțiale, iar pe Shiloh și Knox îi duce la cursurile de robotică. „Îi plac mult orele în care ei învață despre viață și ideile noi care se nasc încercând diferite lucruri”, a mai spus persoana citată.

Actrița își dorește ca toți cei șase copii să aibă un orizont de cunoaștere cât mai larg, să călătorească, să descopere locuri și oameni și să știe cum să se poarte. Aventurile celor șapte au inclus și călătoriile în Cambodgia și la Paris. Jolie își duce copiii la premierele filmelor ei, îi plimbă la parcurile de distracții sau ies în oraș să mănânce.Modul în care ea își crește copiii a fost apreciat și de tatăl său, actorul Jon Voight: „Stă mult cu ei. E minunat să ai copii și să-i vezi cum cresc”, a spus el. Deși are un program foarte dens, Angelina Jolie se asigură că petrece mult timp față în față cu fiecare dintre copii și că aceștia învață bine și deprind bunele maniere.

Toți au prieteni pe care îi aduc în casa lor. Maddox a învățat limba coreeană, iar în 2016 Angelina a dezvăluit că el încearcă și germana și rusa. „Toți copiii învață diferite limbi. I-am întrebat ce limbă ar vrea să învețe, iar Shi a ales Khmai, limba din Cambodgia, Pax se concentrează pe vietnameză, Mad a ales germana și rusa, Z vorbește franceza, Vivienne vrea să învețe araba, iar Knox învață limbajul semnelor”, a dezvăluit actrița.

În 2017, People a scris că Jolie se ocupă în detaliu de educația lor acasă. Totodată, au învățat să citească și au făcut aritmetică în regim de home schooling, au studiat limbi străine și au învățat să cânte la diverse instrumente, la vila din Los Felix, California. „Au profesori pe diferite domenii. Copiii sunt foarte activi și fizic. Le place fotbalul și adoră skateboardul, dar iau și lecții de autoapărare”, a spus o sursă.

Angelina Jolie are o avere estimată la 160 de milioane de dolari, conform publicației Celebrity Net Worth, iar în 2014 ea s-a clasat pe locul 74 în topul celor mai bogați oameni, întocmit de Forbes. Revista estimează averea lui Brad Pitt la o valoare netă de 240 de milioane de dolari.

Natalia Barbu, noi imagini adorabile cu fiica și fiul ei

Natalia Barbu este o mămică fericită și împlinită, la puterea a doua! Artista nu publică foarte des imagini cu micuții ei, totuși atunci când o face reușește să transmită multe emoții pozitive urmăritorilor virtuali.

Natalia se bucură din plin de timpul petrecut alături de copiii săi, iar de data aceasta tânăra mamă împreună cu membrii familiei sale s-au distrat la piscină. În costume de baie asortate, interpreta se bucură de băi de soare împreună cu fetița sa, Vera, în vârstă de 9 luni, și fiul ei, Victor, în vârstă de 10 ani.

Natalia Barbu nu i-a arătat până acum chipul fetiței sale. Internauții au reacționat și au lăsat mesaje duioase în secțiunea comentarii:

,,Cât de drăguț, Natalița e Veruța ❤️, e fată mare”, ,,Foarte simpatici”, ,,Sunteți o familie frumoasă”, ,,Sănătate părinților și îngerașilor”, au scris fanii și prietenii artistei.

Străinii născuți în Moldova ar putea obține mai ușor cetățenia. Se propune modificarea legii

Copii născuți pe teritoriul Republicii Moldova ar putea obține cetățenia statului nostru la apariția pe lume, chiar dacă nici unul din părinți nu are drept de ședere în țara noastră. O asemenea propunere a fost expusă în cadrul dezbaterilor publice, desfășurate astăzi, 27 mai, la Parlament, pe subiectul situației copiilor fără cetățenie născuți pe teritoriul Republici Moldova

Mai exact, în cadrul audierilor publice s-a propus de a exclude condiția din actuala legislație națională potrivit căreia, copilul ai cărui părinți sunt cetățeni străini sau unul dintre care este apatrid sau beneficiar de protecție internațională, iar celălalt este cetățean străin, poate dobândi cetățenia Republicii Moldova, doar dacă la momentul nașterii copilului, cel puțin unul dintre părinți deține dreptul de ședere în țara noastră.

Angela Munteanu-Pojoga, secretara Comisiei drepturile omului și relații interetnice, care este unul dintre autorii acestei inițiative, a menționat că modificarea propusă vine să ajusteze legislația națională la prevederile Convenției ONU privind reducerea cazurilor de apatridie și a Convenția cu privire la drepturile copilului.

„Excluderea acestei restricții va garanta dreptul oricărui copil, născut pe teritoriul Republicii Moldova, la cetățenia statului nostru și va reduce cazurile de apatridie,” a declarat secretara Comisiei.

Angela Munteanu-Pojoga a subliniat că, în scurt timp, o inițiativă legislativă care prevede modificarea legii cetățeniei Republicii Moldova va fi înregistrată în Parlament.

sursa: www.realitatea.md

Mii de elevi din Republica Moldova vor putea învăța profesiile viitorului în laboratoare digitale, dotate cu sprijinul României

Peste 2500 de elevi din patru școli din Republica Moldova vor putea învăța profesiile viitorului în laboratoare digitale, dotate cu echipament performant.

Cum sa cresti un elev motivat – delamamici.ro

Echipamentul va fi procurat prin intermediul proiectului PNUD „Accelerarea transformării digitale în sectorul public din Republica Moldova”, la care Guvernul României a alocat în 2021 peste 80.000 de euro, prin intermediul RoAid – Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a României.

Instituțiile se alătură astfel rețelei „Tekwill în fiecare școală”, care include 35 de laboratoare digitale, unde elevii învață despre dezvoltarea web și a aplicațiilor mobile, designul grafic, programarea, inteligența artificială, antreprenoriat și altele.

„Fiind convinși că alfabetizarea digitală este cheia succesului transformării digitale, PNUD susține programul „Tekwill în fiecare școală”. Datorită parteneriatului și generozității Guvernului României, am reușit să dotăm încă patru școli din R. Moldova cu laboratoare digitale, adică spații moderne cu calculatoare și laptopuri performante unde elevii pot învăța profesiile viitorului și pot crea proiecte inovatoare”, a declarat Dima Al-Khatib, reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova.

„Într-o lume într-o continuă expansiune, nu trebuie să lăsăm timpul să ne depășească. Digitalizarea, accesul la tot ce presupune transformarea digitală și, mai ales, educația și dezvoltarea de competențe în domeniu sunt pași esențiali prin care nu doar că oferim șanse în plus tinerilor, ci facem pași concreți, inclusiv în ceea ce privește lupta împotriva vulnerabilităților din mediul on-line. Suntem onorați că putem contribui la toate aceste obiective în Republica Moldova”, a declarat Mihai Sandu, director general adjunct al RoAid.

Donația de echipament urmează să fie făcută în toamna anului 2022 către patru instituții de învățământ.

Şi-a înjunghiat soţia cu sălbăticie, convins că femeia avea un amant în străinătate
Articolul anterior
Atenție, chișinăuieni! Începând de luni, mai multe rute de autobuze vor circula pe un alt itinerar
Articolul următor