Cum se manifestă coronavirusul la copii

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, în timp ce majoritatea persoanelor diagnosticate cu Covid-19 se confruntă cu simptome ușoare (81%), unele pot dezvolta complicații severe care necesită oxigenoterapie (14%) și aproximativ 5% trebuie internate la terapie intensivă, din cauza problemelor respiratorii.

separator
foto: Shutterstock

Există puține date despre manifestarea clinică a COVID-19 la anumite categorii de persoane, cum ar fi copiii și femeile însărcinate. Până în acest moment, au fost raportate relativ puține cazuri de sugari confirmați cu Covid-19.

La copiii cu Covid-19 simptomele sunt de obicei mai puțin severe decât la adulți. Copiii diagnosticați cu Covid-19 se confruntă cu tuse și febră.

Cele mai frecvente simptome la 20 dintre pacienții copii internați în perioada 23 ianuarie și 8 februarie 2020, în Wuhan, China, diagnosticați cu Covid-19, au fost febra și tusea, care au apărut în 60%, respectiv 65% dintre cazuri. Coinfecția a fost detectată la opt pacienți copii (40%).

Manifestările clinice au fost similare cu cele observate la adulți, dar simptomele generale au fost relativ ușoare și prognosticul a fost satisfăcător. Potrivit acestei analize, 7 din cei 20 (35%) de copii infectați cu SARS-CoV-2 au fost diagnosticați inițial cu boli congenitale sau dobândite, ceea ce sugerează că pacienții copii cu afecțiuni medicale preexistente pot fi mai susceptibili infectării cu SARS-CoV-2.

Care sunt simptomele infecției cu SARS-CoV-2 la copii

Potrivit specialiștilor din cadrul Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite ale Americii, simptomele Covid-19 sunt similare atât la copii, cât și la adulți. Cu toate acestea, copiii diagnosticați cu Covid-19 au manifestat simptome mult mai ușoare, asemănătoare gripei, precum febră, secreții nazale (rinoree) și tuse. În unele cazuri, au fost raportate și simptome gastrointestinale (vărsături și diaree).

Ce ar trebui să fac dacă copilul meu are simptomele infecției cu SARS-CoV-2?

Sună medicul și spune-i despre simptomele cu care copilul tău se confruntă. Ține cont că atât tusea și febra sunt simptome care se manifestă și în gripă sau răceală.

Respectați în continuare practicile de igienă a mâinilor și a căilor respiratorii, precum spălarea periodică a mâinilor.

La fel ca în cazul altor infecții respiratorii precum gripa, consultați medicul și încercați să evitați să mergeți în locuri publice (loc de muncă, transport în comun), pentru a preveni răspândirea bolii.

sursa

Un bebeluș de un an a murit după ce a fost infectat cu noul coronavirus
Articolul anterior
Statistici alarmante la nivel mondial. Covid-19 este de neoprit
Articolul următor
Alte articole interesante