Cuplul de ginecologi Natalia și Cătălin Cauș, în așteptarea celui de-al treilea bebeluș

Medicii ginecologi Natalia Friptu-Cauș și soțul ei, Cătălin Cauș, urmează să devină părinți pentru a treia oară. În perioada pandemiei au ajutat sute de mămici însărcinate, în calitate de medici chiar înșiși trecând prin mari provocări, iar acum sunt în așteptarea minunii lor.

Cuplul a dezvăluit vestea în cadrul unei emisiuni televizate, în care au vorbit despre experiența sarcinii pe timp de pandemie, fiind în calitate de medici expuși, inevitabil, riscului de infectare.

Așa cum era de așteptat, sarcina a fost una cu provocări. Medicul Natalia Cauș a relatat despre momentele delicate cu care s-a confruntat în încercarea de a încuraja și a susține și alte mămici care pot trece prin riscurile perioadei Covid. De asemenea, medicul ginecolog a explicat care sunt motivele care au determinat-o să se vaccineze anti-Covid în timpul sarcinii, chiar dacă a trecut și prin inecția Covid la termenul de 21 de săptămâni de sarcină.

,,La 21 de săptămâni de sarcină, am fost infectată cu Covid-19, din fericire am avut simptome ușoare, pierderea gustului și mirosului, oboseală, fără febră”, a dezvăluit medic Natalia Cauș, în cadrul emisiunii ,,Fii Sănătos” cu Maria Marian.

,,Am decis că este potrivit să fac vaccinul deoarece făceam parte din grupul de risc, mergeam la serviciu. Am considerat că riscurile sunt mai mari să nu fiu vaccinată decât să mă vaccinez, în acel moment deja erau demarate studii pe femei însărcinate privind vaccinarea”.

Potrivit medicului, multe dintre pacientele pe care le-a monitorizat, în termen de până la 12 săptămâni de srcină, au pierdut sarcina pe fundal de Covid. În unele cazuri, sarcina a fost pierdută la o lună sau 2 luni post-Covid. Nu poți să insiști pentru vaccinare, bineînțeles, dar am decis ca prin exemplul propriu să conving femeile să se vaccineze”, a mai adăugat medicul ginecolog.

Natalia Friptu-Cauș și soțul ei, Cătălin Cauș, mai au un băiat și o fetiță.

Multă sănătate familiei Cauș!

Cetățenii moldoveni imunizați cu prima doză peste hotare pot face rapelul în Moldova
Articolul anterior
O nouă tulpină a coronavirusului a apărut în Vietnam. Este extrem de contagioasă și a dublat numărul infectărilor
Articolul următor
Alte articole interesante