Caz cutremurător. O mamă din Craiova și bebelușul ei au decedat în timpul operației de cezariană

Caz cutremurător în România, o asistentă medicală a murit odată cu bebelușul ei, la Spitalul din Craiova. Este povestea dramatică a unei tinere familii care trăiește acum cel mai negru coșmar. Copilul a murit la nașterea prin cezariană, iar mama, în secția de terapie intensivă, după ce a fost reoperată.

separator
Tânăra mamă în vârstă de 27 de ani lucra ca asistent medical la Spitalul Orășenesc din Bumbeşti-Jiu. Aștepta cu nerăbdare clipa în care avea să devină mamă și nimic nu prevestea tragedia care avea să se petreacă.

Sarcina femeii decursese normal, fără probleme. Mai mult, ea își făcuse analize suplimentare și în SUA, dar și în Germania, pentru a exclude orice fel de suspiciune, potrivit soțului ei.

Ulterior, sarcina a fost monitorizată de la un medic de la Spitalul Județean de Urgență Craiova. Inițial, data nașterii fusese anunțată ca fiind 11 iunie. Cu 3 săptămâni mai devreme, în data de 18 mai, medicul a anunțat-o pe gravidă că va naște prin cezariană și să se prezinte la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova pe 20 mai.

Bebelușul programat să vină pe lume prin cezariană cu 3 săptămâni înainte de termenul inițial, a murit în timpul nașterii. Din primele concluzii, fetița nou născută a suferit o hemoragie pulmonară.

„Soţia mea şi-a urmărit sarcina ca la carte. Am făcute teste în America. Am făcut teste de trombofilie în Germania. Sarcina a fost urmărită ca la carte, să excludem orice suspiciune. Totul era bine. Inclusiv săptămâna trecută şi-a făcut analizele şi nu a ieşit nimic. Sarcina să zicem că era la termen.

A fost chemată pentru cezariana asta. Prima dată i s-a dat termenul de 11 iunie pentru a naşte. După ultimul control, din data de 28 aprilie, i s-a spus să sune pe 18 mai pentru a fi programată pentru cezariană. Ceea ce a şi făcut. Pe 20 ne-am prezentat la spital, la Craiova. Nu ştiu de ce a chemat-o aşa devreme. Asta trebuie să spună doctorul, care a putut doar să-mi spună că îi pare rău”, a declarat pentru Mediafax Robert Negrea, soţul tinerei.

Câteva ore mai târziu, în timp ce se recupera la Terapie Intensivă, mama fetiței a murit și ea, în timpul nopții.

„Mama a fost reoperată, nu știu ce s-a înâmplat. A murit în timpul nopții, la Terapie Intensivă. Am informat Medicina Legală pentru necropsie și, în paralel, a fost sesizată și poliția.

În urma anchetei și a rezultatelor necropsiei, vom vedea ce măsuri luăm la nivelul spitalului, dacă este cazul să sesizăm Colegiul Medicilor, Consiliul Etic din cadrul spitalului. Să vedem dacă este vorba și despre o culpă medicală”, a declarat pentru gds.ro managerul Spitalului Județean Craiova, Teodor Sas.

Polițiștii au dechis un dosar penal pentru ucidere din culpă. Devastată, familia asistentei a depus plângere penală atât împotriva doctorului care a monitorizat sarcina, cât și la Colegiul Medicilor.

sursa

Potrivit premierului Ion Chicu, starea de urgență în sănătate ar putea fi prelungită și după 1 iulie, în funcție de numărul cazurilor de Covid-19
Articolul anterior
Medic: ,,Cum să spui că noul coronavirus nu există? Așa ceva nu ține de o judecată echilibrată”
Articolul următor
Alte articole interesante