De 5 săptămâni luptă cu Covid-19. O gravidă în stare gravă, a fost intubată în timpul operației de cezariană

O femeie însărcinată s-a infectat cu virusul Covid-19 în ultimele zile ale gravidității. Natalia a fost internată în stare gravă în spital, fiind de mai multe ori intubată respirator. Prima dată s-a întâmplat în timpul intervenției de cezariană. Se împlinesc deja 5 săptămâni de când femeia luptă cu infecția și consecințele Covid-19. Cea mai mare dorință a Nataliei este să meargă acasă pentru a fi alături de băiețelul său nou-născut.

separator

Natalia a fost vizitată de către Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, care a relatat cazul femeii pe pagina sa oficială de Facebook.

Potrivit Ministrei, Natalia și Nikita ,,sunt adevărați eroi, care au luptat pentru viață – Nikita să vină pe lume, Natalia să-și vadă copii crescând”.

,,Din primele zile de concediu de maternitate, Natalia s-a infectat cu COVID-19, formă gravă, fiind internată de urgență la IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”. Sunt 5 săptămâni de spitalizare, în care Natalia luptă pentru fiecare gură de oxigen. De patru ori a fost conectată la aparatele de respirație asistată. Prima dată s-a întâmplat în timpul operației de cezariană. Medicii au făcut aproape imposibilul pentru a-i salva băiețelul, care s-a născut prematur, la 31 de săptămâni.
Nichita, este perfect sănătos fiind internat la Institutul Mamei și Copilului.

Acesta cântărește 2 kilograme 450 de grame și în scurt timp EROUL urmează să fie externat.

Covid-19 i-a furat Nataliei bucuria de a-și strânge în brațe bebelușul pe care l-a dus pe lume, însă cu ajutorul medicilor aceasta în curând va merge acasă. A trecut cu bine peste infecție, însă urmează o perioadă de reabilitare”, a declarat Ministra Sănătății.

Totodată, Viorica Dumbrăveanu a venit cu un apel către cetățeni să respecte măsurile de precauție pentru a putea opri răspândirea virusului Covid-19 și a ușura munca cadrelor medicale care luptă de 7 luni cu nemilosul virus.

Nicolae Furtună: Până acum, în Moldova, nu există cazuri de reinfectare cu Covid-19
Articolul anterior
Un medic de la Institutul Oncologic a fost reținut
Articolul următor
Alte articole interesante