De ce cere micuțul apă când se culcă?

Probabil, ți s-a întâmplat deseori să te confrunți cu situația când cel mic cere apă înainte să adoarmă ori aduce în prim plan o altă ,,nevoie imperioasă” a sa.

separator
Mulți părinți cred că micuțul a uitat să bea în timpul zilei, apoi observi că bea doar o guriță.

Ce se ascunde de fapt sub necesitatea micuțului de a cere apă în pat? Cu acea solicitare simplă, dar poate oarecum inoportună, el te întreabă altceva. Practic, micuțul tău vrea să fie sigur că se poate baza pe tine, necondiționat, că are nevoie de tine. Vrea să simtă că nu este singur.

Îți cere, mai degrabă, abilitatea ta de a răspunde chemării sale, de a-l mangâia și de a-ți da consimțăimântul.

Pentru a face față acestei situați, trebuie să iei totul cu calm, cu răbdare și, mai presus de orice, cu multă iubire. Această este în cele din urmă ceea ce fiecare copil are nevoie. Acolo se află succesul părinților și cheia fericirii lor, scrie copilul.ro.

Nu este vorba de sete, disconfort sau manipulare, paharul de apă nu este altceva decât un simplu pretext. Uneori poate deveni adevărat, dar marea majoritate a timpului este o altă nevoie. Lipsa naturii afective și emoționale. Ultima îmbrățișare sau un sărut dulce în plus. Cu o mângâiere, simți căldură parinților. Copilul dorește doar să știe că îi ești aproape.

sursa foto: parenting.firstcry.com

Tragedie la Ialoveni. Un biker a murit, iar pasagera sa este în stare gravă
Articolul anterior
Un tânăr din China a gost găsit după 20 de ani de la dispariția sa
Articolul următor
Alte articole interesante